2017 Mercedes-Benz S-Class Testte Görüntülendi

Ototeknikveri     19 Eylül 2016 01:30

Güncellenen S-Class bu yıl sonu piyasaya çıkacak, performans odaklı AMG versiyonunun da gelecek yaz gelmesi bekleniyor.

2017 Mercedes-Benz S-Class Testte Görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Makyajlanmış Mercedes-Benz S-Class geliştirme sürecinin son safhalarında test esnasında görüntülendi. Model bu yıl sonuna doğru piyasada olacak. Mercedes-Benz’in amiral gemisi sedan modelinin altıncı nesli 2013 yılında satışa çıkmıştı ancak model BMW 7 Serisi, Audi A8 ve Jaguar XJ gibi modellerle giderek köşeye sıkıştığı bir rekabet içinde. Güncellenen S-Class’da dış cephe değişiklikleri sınırlı olacak. Casus fotoğraflarda yeni ön ve arka tamponlar etrafında hafif kamuflaj ve arka lamba tasarımında ufak değişiklikler görülüyor. Önceki prototiplerde yeni LED far kümesi tasarımı da görülüyordu. Otomobilin iç kabininde ise daha karmaşık değişiklikler bekleniyot. S-Class’ın dijital kontrol paneli ilk çıktığında otomobilin en dikkat çeken özelliklerinden birisiydi ancak rakipler bu teknolojiyi lüks modellerine adapte etmekte hiç gecikmedi.

Makyajlanmış model için, Mercedes daha geniş, çerçevesiz ve çift ekranlı tasarım kullanmış, bu da daha geniş bir ekran alanına imkan verecek. Yeni sistemde Mercedes’in Comand multimedya yazılımının en yeni versiyonu bulunacak ve orta konsoldaki dokunmaya duyarlı kontrolör ile çalıştırılmaya devam edecek. Öte yandan, Mercedes jest kontrolü ile iligli denemeler yapmaya da devam ediyor.

 

Bu prototipte bir diğer yenilik daha kalın ve üç telli direksiyon, bunun şu anki iki telli tasarımın yerini alması bekleniyor.

 

Şu anki S-Class modelinden motorların tamamı devam edecek ancak yakıt ekonomisi ve CO2 emisyonları bakımından ufak tefek geliştirmeler olacak. Yeni bir 48V yarı hibrit sistem de daha fazla elektrik destekli modelin çıkartılmasını içeren daha geniş bir planın parçası olarak gelecek.

Mercedes-AMG S 63

Güncellenen Mercedes-AMG S 63 bu yaz test esnasında görüntülenmişti. Model gelecek yılın ortalarında piyasada olacak.

 

AMG’nin yorumladığı bu S-Class versiyonunda dış cephe revizyonları yumuşak kalmış. Ön tampondaki kamuflaj stil revizyonlarının önemli kısmının burada yapılacağını gösteriyor. Güncellemenin daha genel değişikliklerinin pek çoğu -yeni far kümeleri dahil- standart S-Class test otomobillerinde de görülmüştü.

 

Yakında güncellenecek Mercedes-AMG S 63 Coupe kardeşiyle de olacağı gibi, otomobilin çıkış gücü 577 hp’nin üzerine çıkacak ancak tam değer henüz belli değil.

Son Güncelleme : 20 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo