BMW 8 Serisi Testte Görüntülendi

Ototeknikveri     19 Eylül 2016 04:49

BMW’nin yeni amiral gemisi coupe modeli Almanya’da test esnasında görüntülendi. Model 2018’de piyasada olacak.

BMW 8 Serisi Testte Görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW’nin yeni amiral gemisi 7 Serisi sedan modelin iki kapılı coupe versiyonu olacak, bu açıdan 4 Serisi ve 3 Serisi arasındaki bağlantı örnek gösterilebilir. 8 Serisi coupe ve kabriyole dolaylı olarak 6 Serisi coupe modelinin yerini alacak, bu modelin üretimi 2018’de durdurulacak. 6 Serisi kabriyole yerine ise bir sonraki yıl 8 Serisi cabrio gelecek. Son 6 Serisi versiyonu Gran Coupe ise yeni nesil bir 6 Serisi Gran Coupe ile devam ettirilebilir ancak henüz bu konuda bilgi yok. Bu arada, 5 Serisi GT gelecek yıl 6 Serisi GT modeline yerini bırakacak. Yeni model daha şık ve daha sportif olacak. Öte yandan, 6 Serisi coupe ve kabriyole versiyonları için bu yolun sonu olmayabilir; BMW iki modeli doğrudan başka modellerle değiştireceğini henüz onaylamadı.

 

Firmaya yakın kaynaklar 8 Serisi’nin Mercedes-Benz S-Class Coupe ve Bentley Continental GT ile rekabet edebileceğini, fiyatlandırmanın da bu rekabete göre olacağını söylüyor. Uzun süredir beklenen 8 Serisi, 7 Serisi’nde bulunan ileri teknolojilere sahip olacaki bunlara yeni nesil yarı otonom özellikler de dahil olacak.

 

Kamuflaj otomobilin büyük kısmını kaplıyor ancak modelin uzunluğu ve firmanın ünlü böbrek tipi ön panjurunun genişletilmiş bir versiyonu gibi stil özellikleri anlaşılabiliyor.

 

Yukarıya dönük farlar ön kısımda da var yer alıyor, ikizkenar yamuk şeklindeki egzoz boruları ise ince arka lambaların altında bulunuyor, bunlar oldukça sıkı kamuflajlanmış ve otomobilin resmi tanıtımına kadar biraz daha değişikliğe uğrayabilecek özellikler.

 

7 Serisi ile yakından bağlantılı olan 8 Serisi motorlarını da sedan kardeşi ile paylaşacak. Bu da iPerformance logolu tak-çalıştır hibrit bir modelin de seride yer alacağı, giriş seviyesi 3.0 litre altı silindir dizel motorun ve performans odaklı V8 motor ve dört çekişli sürüş sistemi kombinasyonunun da kullanılacağı anlamına geliyor. V12 motorlu model ise daha sonra seriye katılacak.

 

8 Serisi’nin isimlendirme yapısı 7 Serisi’ni yansıtacak, bu yüzden seriyi 830d başlatabilir.

Son Güncelleme : 20 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo