Renault Kwid’e Düşük Güvenlik Notu

Ototeknikveri     20 Eylül 2016 06:29

Güçlendirilmiş, hava yastıklı Renault Kwid, GNCAP çarpma testlerinde beş üzerinden 1 yani 1/5 not aldı. Otomobilin güçlendirilmiş yapısı yine güvenilmez olarak değerlendirildi.

Renault Kwid’e Düşük Güvenlik Notu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Test ajansı Global NCAP Renault Kwid modelinin güncellenmiş ve yapısı sağlamlaştırılmış bir versiyonunu çarpma testine tabi tuttu. Hava yastıkları da bulunan otomobil yine umut vaad eden notlar alamadı. Test ajansına göre Renault Kwid’in yapısı modifiye edildiği halde bu güçlendirme sadece sürücü tarafında etkili olmuş, yolcu tarafı ise hala güvenli değil. Renault söz konusu güçlendirilmiş Kwid versiyonunu 9 Mayıs 2016’da üretmeye başladı. Global NCAP bu versiyona yetişkin yolcu korumasında (AOP) ve çocuk yolcu korumasında (COP) 1/5 yıldız verdi. Önceki Kwid versiyonları sıfır not almıştı. Otomobile yapılan tüm testler saatte 64 km hız ile uygulandı. Test ajansı yolcuların dizlerinin konsoldaki tehlikeli yapılardan kaza anında zarar görebileceğini, kaportanın güvensiz ve fazla yüke dayanıksız olduğunu belirtiyor. Sürücünün baş ve boyun bölgesi için sağlanan hava yastığı korumasının ise başarılı olduğu kaydedildi.

Kwid modelinde sürücü hava yastığı standart değil opsiyonel olarak sunuluyor. ABS ve EBD gibi güvenlik özellikleri ise opsiyonel olarak dahi bulunamıyor. Global NCAP, Renault Kwid gibi Hindistan’da üretilen Honda Mobilio’yu da testten geçirdi. İki farklı şekilde test edilen Mobilio, ikili hava yastıklarıyla yapılan testte 3/5 yıldız alırken, hava yastıksız testte sıfır not aldı.

Son Güncelleme : 20 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo