Mercedes E Serisi All-Terrain Özellikleri ve Detayları

Ototeknikveri     21 Eylül 2016 10:52

Yeni Mercedes-Benz E Serisi All-Terrain: Esneklik ve kıvraklık etkileyici görünümle birarada

Mercedes E Serisi All-Terrain Özellikleri ve Detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Asfaltlanmamış yollardan sarp, yılan gibi kıvrılan karlı virajlara, yeni E-Class All-Terrain yüksekliği ve 4MATIC dört çekişli sürüş sistemiyle geleneksel station otomobillerin vazgeçmek zorunda kaldığı yolları başarıyla kat edebiliyor. Haşin görünümlü stili ve genişletilmiş tekerlek bombeleri ile otomobil sağlam bir duruşa sahip. E-Class All-Terrain dünya prömiyerini Paris Otomobil Fuarı'nda yapacak. İlk otomobiller 2017’nin bahar aylarında piyasalara ulaşacak. Fiyatlar ve özellikler ise 2017 yılının başında duyurulacak. Daimler yönetim kurulunun Mercedes-Benz otomobillerin satış ve pazarlamasından sorumlu üyesi Ola Källenius yeni model için şunları söyledi: “Daha önce hiç bir E-Class All-Terrain kadar esnek olmamıştı. Yeni model SUV stili çarpıcı bir görünümle bir station otomobilin akıllı alan konseptini birleştiriyor. Buna pek çok inovatif güvenlik özellikleri ve bol ödüllü E-Class iç kabini eşlik ediyor. Standart 4MATIC dört çekişli sürüş sistemi ve AIR BODY CONTROL çok odacıklı havalı süspansiyon sayesinde arttırılmış yerden yükseklik ile All-Terrain asfaltsız yollar, aile ihtiyaçları ya da boş zaman faaliyetleri gibi çok çeşitli ortam ve amaca hizmet ediyor”.

Off-road stil bileşenleri sayesinde All-Terrain güçlü ve sağlam bir görünüme sahip, bu şekilde klasik station modellerden de ayrılıyor. Dinamizm ve lüks birleşerek All-Terrain modelini Mercedes-Benz’in duyusal netlik ve modern lüks anlayışından oluşan tasarım felsefesinin elçisi haline getiriyor.

 

Otomobilin ön kısmında dikkat çeken bir özellik de SUV stili ve ortasında yıldız bulunan iki kanatlı ön panjur. Özgün ön tampon ve gümüş-krom elektrolitik alt panel kaplama da sağlam görünümü tamamlıyor. Üç parçalı ön tamponun en üst kısmı kaporta ile aynı renkte, alt kısımsa grenli siyah plastikten.  

Yan kısımda, siyah tekerlek bombesi kapakları otomobilin her araziye uyumlu karakterini vurgulayan farklı bir özellik. Bu krom şeritli siyah yan eteklerde de görülüyor. Üç özel alaşım tekerlek seçeneği 19 ve 20 inç formatlarla ve yüksek yan duvarlarla sunuluyor, otomobile güvenli bir görünüm kazandırırken, yüksekliği ile zorlu yol koşullarında konfor getiriyor.

 

All-Terrain aynı zamanda modele özel üç parçalı arka tampona sahip, üst kısım kaporta ile aynı renkte, alt kısım grenli siyah plastik. Sağlam yük eşiği korumaları ve gümüş-krom elektrolitik kaporta altı kaplaması diğer ripik SUV özellikleri.

 

İç kabinde alüminyum karbon görünümlü özel trim, paslanmaz çelik spor pedallar ve All-Terrain logolu yer paspasları bulunuyor. Donanımda AVANTGARDE iç kabin paketi temel alınmış, EXCLUSIVE ve DESIGNO paketleri de opsiyonel olarak sunuluyor. Yeni model E-Class station otomobilin tüm yük kompartmanı esnekliğini devam ettiriyor, arka koltuk kargo pozisyonu ve standart 40:20:40 katlanabilir arka koltuk sırt kısımları bu özellikler arasında sayılabilir. Güvenlik, konfor ve kullanışlılık ile ilgili tüm E-Class inovasyonları bu modelde de mevcut.

All-Terrain yeni geliştirilmiş dört silindirli dizl motor ile E 220 d 4MATIC (143 kW / 194 hp) olarak piyasaya sürülecek. Kısa bir süre sonra altı silindirli dizel motorlu versiyon da gelecek. Her iki model de standart olarak yeni 9G-TRONIC dokuz kademe otomatik vitesle geliyor.

 

All-Terrain standart olarak DYNAMIC SELECT özelliği ile geliyor. Bu sistemle farklı motor, vites, ESP® ve direksiyon karakteristiklerine göre beş ayrı sürüş programı seçilebiliyor. Modele özel bir fonksiyon da All-Terrain sürüş programı, bu özellikle off-road ayarları yapılabiliyor. Konforlu süspansiyon konfigürasyonu ve yüksek yan duvarlara sahip büyük tekerlekler zorlu yollarda biniş konforunu E-Class’a kıyasla çok arttırıyor.

All-Terrain sürüş programı seçildiğinde saatte 35 km’ye kadar olan hızlarda şasi 20 mm yükseltiliyor. ESP® aktif yalpalama kontrolü ve ASR patinaj kontrolü de buna göre ayarlanıyor. All-Terrain sürüş programı otomobilin ekranında özel bir bildirim kısmına sahip. Burada görüntülenen bilgi direksiyon açısı, havalı süspansiyonun pozisyonu, eğimin açısı, gaz/fren pozisyonu ve bir pusulayı içeriyor.

 

Havalı süspansiyon sayesinde 0 - +35 arası üç seviye seçilebiliyor. Sürüş programından bağımsız olarak en üst seviye manuel olarak seviye butonu ile orta konsoldan da seçilebiliyor. E-Class All-Terrain, E-Class station modelden 29 milimetre daha yüksek, bunun 14 milimetresi lastiklerin daha büyük yükseklik/genişlik oranından, 15 milimetresi ise havalı süspansiyonun normal sürüş seviyesinden kaynaklanıyor. Yerden yükseklik 121 – 156 mm arasında.

Son Güncelleme : 22 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo