Yeni VW e-Crafter Hannover’de

Ototeknikveri     21 Eylül 2016 02:49

Volkswagen tarafından sıfır emisyonlu şehir içi ticari kullanım için tasarlanmış yeni e-Crafter konsepti Hannover’deki IAA Ticari Taşıtlar Fuarı’nda tanıtılıyor.

Yeni VW e-Crafter Hannover’de
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İlk tasarımlardan beri elektrik gücü için yeni Crafter’ın güç aktarım mekanizması seçenekleri arasında her zaman vardı. Volkswagen Ticari Araçlar yönetim kurulu başkanı Dr. Eckhard Scholz konseptin hızlı şekilde yaratıldığını, ilk e-Crafter taşıtların 2017 yılında müşterilerin elinde olacağını belirtti. Yeni Crafter’ın karakteri elektrikli sürüş sistemi ile değişmeyecek. Konsept taşıt olağanüstü yük kapasitesi, 11.3 metreküp ideal kargo alanı ve 1961 mm maksimum kargo alanı yüksekliği gibi üstün özelliklerini devam ettiriyor. Tekerlek bombeleri arasındaki yükleme genişliği 1380 mm, maksimum kargo alanı uzunluğu ise 4855 mm, bu da genel boyutların değişmediği anlamına geliyor. Toplam 4.25 ton (izin verilen) taşıma kapasitesi ile konsept gücünü 100 kilowatt elektrikli motordan alıyor ve maksimum saatte 80 km hıza çıkabiliyor. Bu yüzden hem şehir içi hem de şehirlerarası yolculuklar problem olmaktan çıkıyor. Gecikmesiz elde edilebilen maksimum 290 Nm tork sayesinde uygun performans seviyeleri 1709 kilogram yük altında bile çok kolay yakalanabiliyor.

 

Konsept taşıtın batarya paketi 312 hücreden yapılmış ve toplam 43 kilowatt saat kapasiteye sahip, ayrıca kargo alanının altında konumlandırılarak yer kazanılmış. Kargo alanı kapasitesi bu sayede bataryaya rağmen değişiklik olmadan devam ettirilebilmiş. Taşıt konfigürasyonuna göre değişen şekilde, batarya ünitesi 200 kilometreden fazla elektrikli sürüş mesafesi sunuyor. Bataryalar 45 dakikada %80 şarj edilebiliyor.

 

e-Crafter’ın tasarımı gelecekteki batarya gelişmelerini de dikkate alarak yapılmış, böylece müşterinin ihtiyaç ve tercihlerine göre 400 kilometre sürüş mesafesi sağlayacak şekilde konfigürasyon yapılabilecek.

Yeni e-Crafter konseptini dizel versiyonlardan ayırmak için özel Resif Mavisi metalik boya kullanılacak, tamponlar ve koruyucu yan şeritler, ayrıca ön panjurdaki mavi bar da uyumlu renkte olacak. Sessiz çalışan Crafter ön taraftan C şekilli gündüz sürüş ışıkları ile de hemen tanınabilecek. Bu da Volkswagen elektrikli taşıtların tipik özelliklerinden birisi.

 

Kokpit ise dizel versiyonlardan takometre yerine güç ölçer bulundurması ile ayrılıyor. Mavi dekoratif dikişli deri direksiyon, mavi süslemeli titanyum siyahı koltuklar da diğer öne çıkan özellikler.

 

Kargo alanı kurye hizmetleri sektörünün gelecekte karşılaşacağı zorluklar için şimdiden donatılmış. Kargo alanı bileşenleri, ProSafe yük bağlama sistemi, Flex-Rack sistemi ve Globelyst raf sistemi yükseltme uzmanları Sortimo tarafından hazırlanmış. Konsept taşıtın sergilendiği IAA fuarında elektrikli taşıtların şarj edilebildiği özel servis istasyonu da hazırlandı.

 

VW e-Crafter konsept taşıtın teknik verileri:

Sürüş sistemi: Elektrikli motor

Güç çıkışı: 100 kW

Tork: 290 Nm

Batarya: Lityum-iyon (26 x 12 hücre)

43 kWh

384 V

Şarj süresi: 45 min (40 kW DC ile)

İzin verilen toplam ağırlık: 4,250 kg

Maksimum hız: 80 km/s

Sürüş mesafesi: 208 km

Taşıtın boş ağırlığı: 2,541 kg

Yük: 1,709 kg

Cargo alanı kapasitesi: 11.3 m3

Son Güncelleme : 21 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo