Yeni Nissan Navara EnGuard Konsepti Her Duruma Hazır

Ototeknikveri     21 Eylül 2016 06:14

Çift kabinli Tekna versiyon Nissan Navara üzerine geliştirilen yeni Navara EnGuard konsepti Hanover’deki 2016 IAA Ticari Taşıtlar Fuarı’nda tanıtıldı.

Yeni Nissan Navara EnGuard Konsepti Her Duruma Hazır
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Çok sayıda tasarım bileşenleri ve performans yükseltmeleri ile donatılan pikap kamyonet “dünyanın en zorlu ve ekstrem çevrelerinde bir hayat kurtarma platformu olarak çalışmak üzere” tasarlanmış. Standart Navara ile kıyaslandığında, konsept 50 mm daha yüksek, özel çamurluklar arasında kalıplanmış yan basamaklar bulunuyor, mavi acil durum flaşları, yeniden tasarlanmış sis lambaları ve arka lambalar, ayrıca yan basamaklar ve tekerleklerde florasan yeşil aplikler de diğer farklılıklar. Bu renk gün ışığında rahatlıkla görülebiliyor, ayrıca renk körü insanlar tarafından da kolayca fark edilebiliyor. Nissan Navara EnGuard konsepti yükleme alanında iki adet sürgülü fiberglass tablaya sahip, bunun yanı sıra iki yönlü telsiz, ipler, üst tablada bir balta, oksijen tankı, resüsitasyon (canlandırma) kiti, can yelekleri ve alt tablada suya batmaz yardım malzemeleri ile tam bir kurtarma aracı.

 

Taşıt DJI Phantom 4 drone ile de güçlendirilmiş. Drone 6000 metreye kadar çıkabiliyor, 1,4 kg ağırlığında ve 30 dakika boyunca saniyede 20 metreye kadar hızlarda uçabiliyor. Drone çektiği fotoğrafları otomobile gönderiyor, fotoğraflar yükleme alanının duvarına gizlenmiş bir açılır ekranda görüntülenebiliyor.

 

Konsepte bir prototip taşınabilir batarya paketi de eklenmiş. Hava geçirmez alüminyum kasada her biri 2 kW gücünde yedi batarya modülü bulunuyor. Taşıt park edildiği zamanlarda bu bataryalar şarj modunda kalıyor ve 190 HP çift turbo 2.3 litre dizel motordan güç alıyor. Bataryalar benzinli jeneratöre alternatif olarak kullanılabiliyor.

 

Son Güncelleme : 21 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo