Seat Ateca'dan Daha Fazlasını İsteyenler İçin; Ateca X-Perience

Ototeknikveri     22 Eylül 2016 04:13

Seat Ateca X-Perience’ı Paris Otomobil Fuarına inovasyon getiren benzersiz bir stand konsepti ile sunacak.

Seat Ateca'dan Daha Fazlasını İsteyenler İçin; Ateca X-Perience
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ateca X-Perience Seat’ın geleneksel SUV’lere çok farklı bir yorumu. Normalde, Ateca müşterileri şehirli bir kitle ancak bu otomobil beklenenin çok üzerinde bir off-road sürüş kapasitesine sahip. Ateca X-Perience ile sınırların dışına çıkabilen ve maceraperest karakterde bir arazi taşıtı yaratılmış. Sürücü başlat butonuna basar basmaz, Ateca X-Perience bir sonraki maceraya hazır hale geliyor, orta konsoldaki Driving Experience sürüş modu seçicisi ile kendisini her tür sürücü durumuna, yol koşuluna ve kişisel tercihlere göre adapte edebiliyor. Sistemde Normal, Spor, Eko ve Kişisel modları sunuluyor. 4Drive çekiş kontrolü ayarları ile kar ve off-road modlarına ve yokuş iniş/çıkış kontrolü fonksiyonuna erişilebiliyor.

 

Seat Ar-Ge’den sorumlu başkan yardımcısı Matthias Rabe açıklamasında “X-Perience Ateca ailesinin gelecekteki olasılıklarını ve potansiyelini göstermek için bir egzersiz. Ateca ile çok daha ileriye gidebileceğimizi biliyoruz. Ateca Paris otomobil fuarında sergileniyor olacak. Ateca X-Perience ile seride zaten mevcut olan şeylerin ötesine geçeceğiz. Sınırların dışına çıkmak isteyen, haftasonu maceraları ya da off-road sürüş isteyen müşterilere hitap ediyoruz” dedi.

Geleneksel sınırların ötesine geçmek

X-Perience’in amacı Ateca’nın her araziye uyumlu özelliklerini vurgulamak. Yaşam stilleri ve ihtiyaçları ne olursa olsun herkes otomobilin en iyi off-road özelliklerinden faydalanabilecek. Normal Ateca kullanıcısı otomobilini %95 oranında şehirlerde ya da otoyollarda yani asfaltta kullanıyor, off-road ve karlı koşullarda kullanım ise %5 civarında. X-Perience ile ise bu oran %75 normal kullanım, %25 off-road olacak. Seat Ateca X-Perience en maceralı off-road durumlarına göre tasarlanmış ve gelenekselin ötesini isteyen, normal yollardan sıkılan kullanıcıları hedefliyor.

 

4x4 odaklı tasarım

Seat, Paris’e inovasyon, modernite, teknoloji ve tasarımla birlikte Barcelona’dan bir parça getiriyor. Ateca X-Perience’in yüksek profilli lastikleri ve 18 inç özel tasarımlı jantları, siyah tekerlek bombesi pervazları, dikkat çekici yan basamakları, çizilmez boyası ve mükemmel yüksekliği en büyük engelleri bile korkusuzca aşmasını sağlıyor.

Üstün 4x4 yeteneklerinin yanı sıra, Ateca X-Perience aynı zamanda sağlam, duyusal ve saf bir etki bırakıyor. Seat tasarım direktörü Alejandro Mesonero-Romanos bunu şöyle açıklıyor: “Bu yüzden tipik bir 4x4 tasarım stili seçtik. Tekerlek çapı ve yüksek profilli lastikler, ön tamponlarda 4x4 görünümü, karter muhafazası ve sis lambası korumaları bu stili yansıtıyor. Renk de çok önemliydi. Mat zeytin yeşili seçtik çünkü doğal ve kamuflaj olarak da kullanılabilen bir renk, detaylarda turuncu renk kullanarak ise biraz daha tekni bir görünüm vermek istedik”.

 

Dış cephe krom tavan rayları, sportif arka spoyler, arka tampona yerleştirilmiş çamurluklar ve bagaj kapağında 4Drive ve X-Perience logoları ile geliyor. Ek olarak, bir ön difüzör arka kısımda da tekrarlanan alt panjuru koruyor.

Dış cephedekine benzer tonlar iç kabinde de kullanılmış. Kabin LED ambiyans ışıkları ile aydınlatılıyor. Kahverengi ve yeşil gibi toprak tonları ağırlıktayken, direksiyon, koltuklar ve vites kolundaki turuncu dikişler de teknolojik nüansları pekiştiriyor. Spor koltuklar süet deri ile döşenmiş, ön kapı basamaklarındaki alüminyum plakalarda ise X-Perience logoları bulunuyor. XP kısaltması direksiyonda da görülüyor. Bagaj açıldığında, bagaj zemininde Leon X-Perience’de da olduğu gibi bir krom şerit bulunuyor.

 

Tüm X-Perience modelleri benzer tasarım diline sahip olacak. Sağlam off-road tarzı vites kolu otomobilin maceraperest yanını vurguluyor, koruyucu lastik yer paspasları ise halının çamur ve kirden uzak kalmasını sağlıyor.

 

4Drive – Güçlü bir motor ile maksimum çekiş

X-Perience, Seat Ateca serisinde mevcut 4Drive çekiş sistemini kullanıyor. Haldex debriyaj sistemi sayesinde, her iki aks arasındaki tork dağılımı en verimli şekilde yapılıyor, böylece arazide her an sıradışı güç aktarımı garantilenmiş oluyor. İleri seviye çekiş kontrol sistemi XDS de her tekerleğin her koşulda yürümeye devam edebilmesini sağlayacak gücü almasını garantiliyor. Her an ve her koşulda en iyi mobiliteyi sağlayan tekerlekler gücü yere aktararak otomobilin yürümeye devam etmesini sağlıyor.

 

Motora baktığımızda ise, 190 hp çıkış gücünde, 400 Nm tork sağlayan, çift debriyajlı 7 kademe DSG vitesle çalışan 2.0 TDI motorun seçildiğini görüyoruz. Bu kombinasyon yolda ve arazide şüphesiz çeşitli avantajlara sahip. Bu sadece mükemmel güç aktarımı, düşük yakıt tüketimi ve düşük emisyonu birleştirerek olağanüstü performansı garanti etmekle kalmıyor, aynı zamanda sürücüye elini direksiyondan çekmeden vites değiştirebilme, esnekliğin keyfini çıkartma ve eğlenceli sürüş imkanı veriyor. Bu hem otoyollarda hem arazi koşullarında iyi bir güvenlik ve konfor avantajı.

Ödünsüz güvenlik ve kullanım kolaylığı

Her macerada beklenmedik şeyler olabilir. Ateca X-Perience her zaman kapsamlı sürüş yardım sistemleriyle en üst düzey güvenlik ve kullanım kolaylığı sunuyor. Örneğin, trafik sıkışıklığı asistanı, şeritten ayrılma uyarısı ve uyumlanabilir seyir kontrolü (ACC) ile birlikte çalışıyor. Ön kısım asistanı taşıtları ve yayaları tespit ederek acil durum freni olarak çalışıyor, trafik işaretleri tanıma sistemi, kör nokta tespiti ve arka trafik alarmı, kuş bakışı görüntü de sunabilen 360º kamera, paralel ya da açılı park için park asistanı, acil durum asistanı ve uzun far asistanı sürücünün güvenliğini arttırırken işini de kolaylaştırıyor.

 

Seat bağlanabilirlik alanında bir öncü haline gelmek istiyor, Ateca X-Perience da buna paralel olarak en yeni nesil multimedya sistemleri sayesinde dijital dünya ile sürekli temasta. Easy Connect, Seat Full Link (Apple Car Play ve Android Auto entegrasyonu), 8 inç medya sistemi ekranı, “Connectivity Box” kablosuz telefon şarj sistemi bunlardan sadece bazıları.

 

Şu an piyasada olan Seat Ateca, Seat’ın 2017’de çıkartacağı üç yeni modelden önce geldi ve müşteriye ihtiyacı olan herşeyi sunuyor. Otomobil off-road ihtiyaçları bakımından pek çok sürücü için tatmin edici. Bazı Ateca müşterileri genç ve aktif trend belirleyiciler, bu kitle kendi yaşam tarzına uygun bir taşıt arıyor. Herkes için, X-Perience sınırların ötesine geçmenin mümkün olduğunu ve Barcelona’da yaratılmış daha maceraperest bir Ateca ile yoldan çıkmanın keyfine varabileceklerini gösteriyor.

Son Güncelleme : 22 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo