Yeni Lexus UX Crossover Konseptinde Hologram Teknolojisi

Ototeknikveri     22 Eylül 2016 06:23

Lexus yavaş yavaş yeni UX kompakt crossover konseptinin detaylarını ve fotoğraflarını vermeye başladı. Konsept gelecek hafta Paris’te tanıtılacak ve hemen öncesinde iç kabini ortaya çıktı.

Yeni Lexus UX Crossover Konseptinde Hologram Teknolojisi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Lexus’tan yapılan bir açıklamada UX konseptinin geleceğin kompakt SUV vizyonunu yansıttığı, firmanın tasarım yolculuğunda yeni bir adımı ve sürüş deneyiminin yeniden tanımlanışını temsil ettiği belirtildi. Bir diğer ifade ile, Lexus tasarım dilinde yeni ve daha agresif bir yola yöneldiğini işaret ederken, UX konseptiyle de NX modelinin altında başarısız CT200h modelinin yerini alacak bir giriş seviyesi crossover modelin ipuçlarını veriyor. Lexus’un Avrupa tasarım merkezi tasarımcılarından ve UX crossover konseptinden sorumlu Stephen Rasmussen yeni konsept için “Amacımız yeni bir kompakt crossover janrı yaratmaktı, bu konsept ile inovatif, üç boyutlu, sürükleyici bir kullanıcı deneyimi sunuyoruz” diyor.

 

UX, Lexus’un keskin tasarım dilinin daha da cesur bir versiyonu ile geliyor, çıkıntılı çamurluklar, kaslı sağrılar ve otomobilin arka kısmını çepeçevre saran üç boyutlu arka lambalar ile dikkat çekiyor. Tüm kapı tutacakları otomobilin orta kısmında toplanmış ve otomobilin coupe benzeri bir profili var.

İç kabinde, zamanının ötesinde bir ortam görüyoruz. Sürücü kontrol ve gösterge paneli transparan ve yüzer bir hologran küre ile dikkat çekiyor, orta konsolda ise içerisinde hologram stili ekran bulunan kristal bir yapı var, burada klima ve multimedya kontrollerine yer verilmiş.

UX aynı zamanda elektro-kromatik pencereler, geleneksel aynalar yerine e-ayna kameralar ve şeffaf kapakların altında elektrostatik kontrol araçlarına sahip.

Son Güncelleme : 22 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo