Kia Soul ve Kia Carens'te Güncelleme

Ototeknikveri     24 Eylül 2016 12:27

Güncellenen Kia Soul yeni 201bhp gücünde motor ve yedi kademe DCT vitesle geliyor. Carens MPV için de güncellemeler var.

Kia Soul ve Kia Carens'te Güncelleme
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kia, Kia Soul için bir dizi yeni güncelleme duyurdu. Bunlardan en öne çıkanı yeni 1.6 litre turbo benzinli 201 hp motor. Motor yedi kademe çift debriyajlı otomatik vitesle birlikte çalışıyor. Model kamuoyunun karşısına ilk kez Paris Otomobil Fuarı'nda çıkacak. Satışlar ise bu yıl sonundan önce başlayacak. 1.6 T-GDI motor Kia Cee’d ve Pro_Cee’d GT modellerinden geliyor. Bu motorla Soul sıfırdan saatte 100 km hıza 7.5 saniye içinde çıkabilecek, maksimum hızı ise saatte 196 km olacak. CO2 emisyonları 156 g/km. Yedi kademe çift debriyajlı otomatik vites kullanan otomobil Normal, Eco ve Sport modlarına sahip. Bu farklı modlar direksiyon ağırlığını da değiştiriyor, artık daha hızlı olan Soul standart olarak daha büyük frenlere sahip.

 

Yeni ön tampon Kia Soul modelini serinin geri kalanından ayırıyor. Ek olarak, ikili egzoz boruları, kırızı detaylar ve 18 inç alaşım tekerlekler dikkat çekiyor. İç kabinde deri döşemelerde turuncu dekoratif dikişler bulunuyor, yine kabinin başka yerlerinde de turuncu detaylara rastlanıyor.

 

Tüm Soul serisi güncellendi, yeni ön ve arka tamponlar ve güncellenmiş kaplan burnu tipi ön panjur, ayrıca yeni sis lambaları ve reflektörler eklendi. Parlak siyah kontrol araçları iç kabini siyah dış cephe ile uyumlu hale getiriyor.

 

Apple CarPlay ve Android Auto destekli yeni 5.0, 7.0 ya da 8.0 inç dokunmatik ekranlı multimedya sistemleri de modele eklendi. Park kamerası, yeni USB portu ve sekiz farklı ayarlı ön yolcu koltuğu da yeni özellikler arasında. Blind Spot Detection (kör nokta tespiti) ve Rear Cross Traffic Alert (arka çapraz trafik uyarısı) yeni Soul’un güvenlik ve sürüş yardım sistemleri arasında.

 

Kia Carens güncellemeleri

Kia Carens MPV yeni görünüm ve ekstra donanım ile güncellendi. Soul modelinde olduğu gibi, burada da yeni tamponlar ve sis lambaları, ayrıca güncellenmiş kaplan burnu ön panjur var. Yeni arka lambalar, yeni kaporta rengi ve tasarımları yenilenen alaşım tekerlek seçenekleri de dikkat çekiyor.

 

Yeni koltuklar kumaş ya da deri döşeme ile tercih edilebiliyor. Konsol için ise karbon efektli kaplama kullanılmış. En yeni multimedya sistemi ile modele Apple CarPlay ve Android Auto desteği de geliyor. Ayrıca yeni JBL altı hoparlörlü ses sistemi sunuluyor.

 

114 hp 1.7 litre dizel motor için Eco Pack ile start-stop özelliği geliyor, ayrıca düşük yuvarlanma dirençli lastikler ve güncellenmiş vites oranları ekonomi ve emisyonları iyileştiriyor. Altı kademe manuel vitesle otomobilin CO2 emisyonu 109 g/km.

 

Güncellenen Kia Carens bu yılın (2016) sonunda çıkacak, fiyat detayları piyasaya çıkış yaklaştığında yayınlanacak.

Son Güncelleme : 25 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo