Volkswagen'in Yeni Otomobilinden Tasarım Çizimleri

Ototeknikveri     24 Eylül 2016 04:46

Volkswagen ilk sadece elektrikli modelinin tasarım çizimlerini gelecek hafta gerçekleştirilecek Paris Otomobil Fuarı'ndaki tanıtımdan önce yayınladı.

Volkswagen'in Yeni Otomobilinden Tasarım Çizimleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Paris’te karşımıza çıkacak otomobil beş kapılı bir hatchback ve sürgülü arka kapısı var. Çizimler daha önce konuşulan fütüristik aydınlatma ve bagaj kapağının ötesine taşan arka tavan çizgisini doğruluyor. İçten yanmalı motoru bulunmayan otomobilin burnu kısa ve ön panjuru yok. 2019’da piyasaya çıkacak model tek şarjla yaklaşık 400 - 500 km arası sürüş mesafesine sahip olacak. Şarj yalnızca 15 dakika sürecek. Projeden sorumlu Christian Senger 400 km’lik sürüş mesafesinin günlük kullanım için fazlasıyla yeterli olduğunu belirtiyor. Otomobil aynı zamanda çoğunlukla çelikten geleneksel bir kaporta kullanacak. Senger, konstrüksiyonun bugünkü otomobiller ile aynı olacağını, radikal bir kaporta konsepti kullanılmayacağını söylüyor.

 

Elektrikli otomobil VW Golf hatchback ile benzer boyutta olacak ancak elektrikli sistemin faydası olarak büyük Passat ile aynı genişlikte iç kabin alanı sunacak.

 

24 saat internet bağlantısı ve Volkswagen uygulama mağazasına sürekli erişim dahil otomobilde yüksek teknoloji yoğun olarak kullanılacak. Her sürücünün kendine ait “Volkswagen ID” adı verilen kimliği olacak, sürücünün tercihleri ve kişisel ayarları kaydedilerek örneğin bir kiralık otomobil kullandığı zaman da erişebileceği şekilde sunulacak.

 

Model beş Volkswagen elektrikli modelin ikincisi olacak. Volkswagen dieselgate emisyon skandalı sonrası fosil yakıtlardan uzaklaşıyor ve elektrikli modeller bu stratejinin bir parçası. Sonraki modeller crossover, lüks sedan ve spor otomobil olacak. Bir MPV de hatchback modelden önce gelecek ve Budd-e konseptinin üretim versiyonu olacak.

 

Volkswagen’in hedefi 2025 yılı itibariyle bir milyon tam elektrikli otomobil satmak.

Son Güncelleme : 25 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo