Yeni 2016 Kia Soul Özellikleri ve Detayları

Ototeknikveri     25 Eylül 2016 02:11

Kia Soul serisini güncelledi, yeni 1.6 litre T-GDI versiyon eklendi. Yeni 2016 Kia Soul Paris'te tanıtılacak.

Yeni 2016 Kia Soul Özellikleri ve Detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kia Soul kompakt SUV için bir dizi güncelleme yapıldığını ve yeni 201 hp 1.6 litre T-GDI motorlu versiyon eklendiğini duyurdu. Yeni versiyon bugüne kadarki en güçlü Soul olacak. Soul modelinin dış cephesi ve iç kabin tasarımında hafif değişiklikler var, bunun yanı sıra yani güvenlik ve multimedya teknolojileri eklendi. Güncellenmiş Soul ve Soul 1.6 T-GDI yıl sonuna doğru piyasada olacak. Modelin tanıtımı 29 Eylül’de Paris Otomobil Fuarı'nda yapılacak.

 

Yeni versiyon: Soul 1.6 T-GDI

Kia’nın 201 bhp 1.6 litre T-GDI (turbo benzinli direkt enjeksiyon) motoru daha önce cee’d GT ve pro_cee’d GT modellerinde yer alıyordu, şimdi ise en güçlü Soul versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Yeni motor ile otomobil 7.5 saniyede sıfırdan saatte 100 km hıza çıkabiliyor, maksimum hız saatte 196 km, CO2 emisyonu ise 156 g/km.

 

Motor önden çekişli sürüş sistemi ve Kia’nın gelişmiş 7 vitesli çift debriyajlı şanzımanı (7DCT) ile birlikte çalışıyor. Bu sayede anında vites geçişleri ve her koşulda istikrarlı hızlanma sağlanıyor. Yeni Drive Mode Selector (sürüş modu seçici) tüm Soul serisi modellerinde 7DCT vitesle birlikte geliyor ve Soul T-GDI sürücülerine Normal, Eco ve Sport modlarında arasında geçiş imkanı sunuyor. Tüm modlar direksiyon yardımı seviyesine adapte oluyor, sürücünün tercihi ya da sürüş koşullarına göre normal, hafif ya da ağır direksiyona imkan veriyor.

 

Soul 1.6 T-GDI, Soul serisindeki diğer modellerden dış cephesindeki bir dizi modifikasyon ile de ayrılıyor. Bunlar arasında daha dikkat çekici ön tampon ve hava girişi ızgarası tasarımı, arkada ikili egzoz boruları, 10 telli 18 inç alüminyum alaşım tekerlek tasarımı sayılabilir. Sportif görünümü ön tampon ve yan pervazlardaki kırmızı şeritler tamamlıyor.

 

Kia Soul 1.6 T-GDI versiyonunun iç kabininde de farklılıklar var. Yeni ve güçlü model kendi iç kabin renk şemasına sahip, siyah kumaş ve deri döşemeler turuncu dikişlerle birlikte sunuluyor. D şekilli bir direksiyon ve kabinin çeşitli yerlerinde turuncu çizgiler, vites kolunda turuncu metal boya Soul 1.6 T-GDI iç kabinini daha dikkat çekici hale getiriyor.

 

Soul 1.6 T-GDI standart Soul’dan daha büyük frenlere sahip. Otomobil 17 inç havalandırmalı ön diskler ile geliyor, arka diskler ise aynı boyutta kalıyor. Revize edilen frenler Turbo modelin durma mesafesini (saatte 100 km hızda) 35.5 metreden 35.3 metreye indiriyor.

Kia Soul serisinde tasarım ve teknoloji güncellemeleri

Kia Soul serisinin dış cephesinde yeniden modellenmiş ön ve arka tamponlar ve metalik kaydırma plakası daha sağlam bir görünüm sunuyor. Ön tamponda opsiyonel iki fonksiyonlu HID (yüksek yoğunluklu boşalmalı lamba) farlar ve LED gündüz sürüş ışıkları bulunuyor, Kia’nın ünlü “kaplan burnu” tipi ön panjuru da yenilenmiş. Otomobilin arkasında yeniden tasarlanmış sis lambaları ve arkadan takip edenlere kolaylık sağlayan reflektörler değişiklikler arasında.

 

Kabin ambiyansı yeni parlak siyah ve metalik şeritler ve kontrol araçları ile geliştirilmiş. Yeni dış cephe özellikleri de otomobilin kompakt SUV tarzını vurguluyor. Bunlara örnek olarak ön ve arka tekerlek bombelerinde parlak siyah renkler, bazı modellerde ön ve arka tampon ve yan eşikler için kaporta kiti verilebilir.

 

Yeni teknolojiler Soul’un çekiciliğini daha da arttıracak, alıcılar Kia’nın yeni 5.0, 7.0 ya da 8.0 inç renkli dokunmatik ekranlı multimedya sisteminden faydalanabilecek. Yeni HMI sistemleri ile akıllı telefon tarzı dokunmatik kontrol sesli-görüntülü navigasyon sisteminde kullanılabiliyor, ayrıca Apple CarPlay ve Android Auto desteği ile gelişmiş akıllı telefon entegrasyonu geliyor.

 

Yeni HMI sistemleri arasında arka park kamerası da bulunuyor, ayrıca kabinin arka kısmı için yolcuların mobil cihazlarını şarj edebilecekleri yeni USB portu eklenmiş. Ön yolcu koltuğu elektrikli olarak sekiz farklı şekilde ayarlanabiliyor, kullanıcılar yağmuru otomatik olarak algılayan ön cam silecekleri ve 7DCT vitesli modellerde yeni sürüş modu seçicisinden faydalanabiliyor.

 

Güvenlik ise kör nokta tespiti (BSD) ve arka çapraz trafik uyarısı (RCTA) ile arttırılmış, böylece sürücülere otoyollarda ve düşük hızlı park manevralarında net görüş sağlanmış.

 

Güncellenen Kia Soul ve yeni Soul 1.6 T-GDI yıl sonuna doğru galerilere ulaşılacak, tanıtım ise önümüzdeki günlerde Paris’te gerçekleşecek. Fiyatlar ve diğer detaylar piyasaya çıkış tarihine yakın açıklanacak.

Son Güncelleme : 26 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo