Nissan Yeni Bir Elektrikli Süpermini Planlıyor

Ototeknikveri     25 Eylül 2016 03:17

Nissan’ın yeni elektrikli küçük otomobili Leaf modelini takip edecek ve Renault ZOE ile teknolojisini paylaşacak.

Nissan Yeni Bir Elektrikli Süpermini Planlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Nissan elektrikli otomobil serisini Ford Fiesta ile benzer boyutta olacak ve Leaf modelinin altında konumlanacak bir modelle genişletecek. Firma 2010’daki çıkışından beri 200 bin adet Leaf otomobil sattı. Şimdiden bu modelin beş kapılı aile tipi hatchback stiline yakın duracak takipçisi planlanıyor. Bladeglider spor otomobilin çalışan bir prototipinin görünmesi Nissan’ın elektrikli serisini büyütürken sürüş meraklıları için böyle bir niş bir model de ekleyebileceği spekülasyonlarını arttırdı. Öte yandan, Nissan’ın Avrupa’daki elektrikli otomobiller programının yöneticisi Gareth Dunsmore marka için bir spor otomobilin öncelik taşımadığını belirtti. Dunsmore “Leaf gibi elektrikli otomobillere 5.4 milyar dolar yatırım yaptık, bu yüzden mümkün olduğunca çok farklı tiplerde müşteriyi tatmin edebildiğimizden emin olmamız gerek. Avrupa’da bu B segmenti hatchback otomobiller (Ford Fiesta boyutu) ve SUV ya da crossover otomobiller anlamına gelebilir” dedi. Bu sözler de Leaf modelinin altında konumlanacak yeni küçük otomobile yeşil ışık yakıldığının kanıtı olarak görülebilir.

 

Dunsmore sözlerini şöyle sürdürdü: “Elektrikli otomobilleri ilk satın alanlar gururlu öncülerdi. İkinci kuşak kurumsal filo müşterileri oldu. Üçüncü kuşak ise uygun fiyat ve pratik kullanım isteyen aileler olacak. Leaf bu müşteriler için ideal bir seçim ve böyle olmaya da devam edecek. Bir sonraki model için crossover ya da B segmentine bakmamız çok mantıklı olur”.

 

Küçük otomobil Renault ZOE ile kardeş olabilir, bu da platform ve batarya teknolojisinin paylaşılabileceği anlamına geliyor. Böyle bir hareket ZOE’nin Fransa’daki Flins üretim tesisinin kapasitesine daha yakın çalışmasına yardımcı olabilir.

 

Elektrikli crossover bir model için Leaf temel alınabilir. Nissan’ın elektrikli otomobil platformu çoğunlukla B0 mimarisi kullanıyor, bu mimari Nissan Juke crossover gibi modellerde de bulunuyor ve yükseltilmiş biniş pozisyonuna sahip taşıtlar için uygun.

 

Dusmore’un yorumları bir süre önce açıklama yapan Nissan yöneticilerinden Roel de Vries’in sözlerini de destekler nitelikte. Vries “Nissan ürün serisinin büyük kısmını elektrikli otomobillere ayırmaya kararlılıkla devam edecek, yeni elektrikli modeller yaratabileceğimiz fırsatları değerlendiriyor. Bir sonraki adım spor otomobiller değil de satış hacmi daha büyük bir segment olabilir” demişti.

Son Güncelleme : 26 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo