Jeep Compass 2017 Özellikleri ve İlk Detaylar

Ototeknikveri     27 Eylül 2016 02:31

Jeep'in yeni nesil Compass modelinin ilk resimleri ortaya çıktı. Yeni Compass, Renegade ve Cherokee arasındaki boşluğu dolduracak.

Jeep Compass 2017 Özellikleri ve İlk Detaylar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Jeep, Avrupa medya sitesinde dört yeni resimle birlikte yeni nesil Compass modelini resmi olarak duyurdu. İlk olarak Brezilya pazarı için tanıtılan yeni Compass için yapılan kısa açıklamada öne çıkan detaylar ise, yeni Compass'ın markannın kompakt SUV pazarındaki yeni oyuncusu olarak 100'den fazla ülkede satılacağı ve 17 farklı verimli motor seçeneğine sahip olacağı. Yeni Jeep Compass 2017'nin ilk çeyreğinde Kuzey Amerika'da yollara çıktıktan sonra ikinci çeyrekte ise Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'da da satılmaya başlanacak. Yeni Jeep Compass'ın Dünya promiyeri ise bu yılın Kasım ayında Los Angeles Otomobil Fuarı'nda gerçekleştirilecek. 

Yeni Jeep Compass ile ilgili diğer bilgiler ise ilk tanıtımının yapıldığı Brezilya'dan geliyor. 4.42 metre uzunluk, 1.82 metre genişlik, 1.65 metre yükseklik ve 2.64 metrelik aks mesafesi değerleri ile segment ortalamalarında boyutlara sahip olan yeni Compass, Brezilya'da Sport, Longtitude, Limited ve Trailhawk donanım seviyeleri ile sunulacak. Bu pazarda 166 hp güç üreten ve FlexFuel yani çift yakıt ile kullanılabilen 2.0 litrelik benzinli motora sahip versiyonu AT6 adlı 6 kademeli otomatik şanzıman ile donatilan Compass'ın dizel seçeneğinde ise Renegade ve ağabeyi Cherokee'de olduğu gibi 170 hp güç üreten 2.0 multijet motor, 4x4 çekiş sistemi ve 9 kademeli tam otomatik şanzıman birlikteliği bulunuyor.

Yeni Compass, Jeep'in Brezilya Goiana, Pernambuco 'da yer alan tesislerinde üretilecek.

Son Güncelleme : 27 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo