Ford Beş Kapılı Fiesta ST Modelini Avrupa’da Çıkartıyor

Ototeknikveri     27 Eylül 2016 06:00

Ford Fiesta ST standart üç kapılı modelin yanı sıra, beş kapılı kaporta stili ile ilk kez Avrupa’da siparişe açıldı.

Ford Beş Kapılı Fiesta ST Modelini Avrupa’da Çıkartıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İki ekstra kapı Ford Fiesta ST’ye daha fazla pratiklik kazandırıyor. Performansından ve sınıf lideri sürüş ve yol tutuş özelliklerinden bir şey kaybetmeyen otomobilin arka koltuklarına erişmek artık daha kolay. Bu sayede Fiesta ST çocuklu ailesi olan sürüş meraklıları için ideal bir otomobil haline geliyor. Turboşarjlı 1.6 litre EcoBoost benzinli motordan güç alan Ford Fiesta ST, 182 hp (çıkış gücüne ve 240 Nm maksimum torka sahip. Bu motorla otomobil sıfırdan saatte 100 km hıza 6.9 saniye içinde çıkabiliyor, yakıt tüketimi ise 100 km’de 6.1 litre. CO2 emisyonu 141 g/km. Şasi üç kapılı modeldeki tüm performans geliştirmelerine sahip olmaya devam ediyor. Bunlar arasında optimize edilmiş süspansiyon, direksiyon ve frenler, ayrıca ön tekerleğin iç kısmına fren uygulayan ve böylece virajlarda yol tutuşunu arttıran Tork Yönlendirme Kontrolü sistemi bulunuyor.

 

Ford Avrupa satış ve pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Roelant de Waard Fiesta ST için şunları söyledi: “Ford şu ana kadar Avrupa’da 38 bin Fiesta ST sattı, giderek artan sayıda müşterimiz modelin beş kapılı versiyonunu istiyordu. Beş kapılı Fiesta ST, Ford’un yüksek performanslı sürüş deneyimini daha büyük kitlelerin erişimine sunacak”.

 

Yeni Ford Fiesta ST’nin fiyatı 19 bin 495 sterlinden başlayacak. Ford, Avrupa’daki Fiesta ST satışlarının %25’inin beş kapılı kaportadan oluşmasını bekliyor.

Son Güncelleme : 27 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo