Skoda’nın En Çok Satan Modeli Octavia Makyaja Hazırlanıyor

Ototeknikveri     27 Eylül 2016 07:13

Güncellemeden geçirilecek Skoda Octavia’nın prototipi Çek Cumhuriyeti’nde gece sürüş testinde kameralara yakalandı. Görüntüler çok net olmasa da, bu hafif kamuflajlı Octavia Combi test aracının bazı özellikleri anlaşılabiliyor.

Skoda’nın En Çok Satan Modeli Octavia Makyaja Hazırlanıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Güncellenen taşıtın arka lambalarında C şekilli yeni grafikler var. Plaka LED ışıklarla aydınlatılmış, sürücü yan aynasındaki ışık ise modelde Superb’deki gibi bir kör nokta tespit sistemi bulunduğunu gösteriyor. Skoda’nın amiral gemisi modelindeki gibi, sürücü yardımı opsiyonel donanım olarak sunulacak ve şerit değiştirirken yardımcı olacak. Farların üzerlerinde az da olsa kamuflaj var. Octavia’nın ayrılmış far tasarımına geçmesi bekleniyor ancak far demetleri yeni tanıtılan Kodiaq yedi koltuklu SUV’dan farklı olacak. Güncellemede opsiyonel bi-xenon farlardan (LED gündüz sürüş ışıkları ile) tam LED farlara geçiş yapılıp yapılmayacağı henüz belli değil. İç kabinde en büyük değişiklik Kodiaq’tan alınan dokunmatik butonlarla yeni multimedya sistemi. Opsiyonel ısıtmalı direksiyon, yeni döşeme seçenekleri ve başa bazı küçük değişiklikler de makyajlanan Octavia’da yer alacak.

 

Motorlar 2017 model yılı otomobilden alınacak, sadece 1.8 TSI iptal edilerek yerine yine 180 HP gücünde ancak yakıt ekonomisi daha iyi 2.0 TSI motor gelebilir. Önümüzdeki günlerde Paris’te Octavia’nın İspanyol versiyonu Seat Leon’un güncellenmiş hali tanıtıldığında detayları da öğrenmiş olacağız. 2017’de giriş seviyesi üç silindirli 1.0 TSI motorun yeni bir versiyonu da eklenebilir.

 

Çek Cumhuriyeti’nden gelen haberler Skoda’nın güncellenen Octavia’yı önümüzdeki ay tanıtabileceği yönünde. Sipariş defterleri Çek Cumhuriyeti’nde 1 Kasım’dan itibaren Active, Ambition, Style ve L&K donanım seviyeleri için açılacak. Öte yandan, modelin üretimi gelecek yıl 6 Şubat’a kadar başlamayacak. Scout ve vRS donanım seviyeleri ise 24 Nisan’da üretime girecek. 29 Mayıs’tan itibaren en üst seviye vRS 245 de şu anki RS 230 modelinden 15 hp daha yüksek güçle (ancak hala Seat Leon Cupra 290’dan daha düşük) üretilmeye başlanacak.

 

VW 1.4 TSI ve 1.6 TDI motorları emekli etmeyi ve yeni 1.5 litre benzinli ve dizel motorlara yer açmayı planlıyor. Mevcut motorlarda da yakıt ekonomisi bakımından iyileştirmeler yapılacak, bunlar 2017’de güncellenen Golf ile birlikte gelecek. Daha sonra VW ailesinin diğer üyeleri de güncellenen ve sıfırdan yeni gelen motorları kullanmaya başlayacak.

 

Bu arada Skoda Paris otomobil fuarında Kodiaq’ın prömiyerini yapmaya hazırlanıyor.

Son Güncelleme : 27 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo