Citroen C5 ve C6 Yenileniyor

Ototeknikveri     27 Eylül 2016 03:56

Citroen’in C5 ve C6 modelleri farklı görünümlü, yüksek teknolojili ve konforlu otomobiller olarak yeniden yaratılacak.

Citroen C5 ve C6 Yenileniyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni C-xperience konsepti Citroen’in yeni büyük sedan modelinin ipuçlarını veriyor. C-xperience aslında firmanın gelecek tasarım yönünü gösteren, belli bir modele işaret etmeyen bir konsept olarak yaratılmıştı. Şimdi ise konseptin Citroen C5 ve C6 ailesinin yenilenmesine alınacak tepkileri ölçme amacı taşıdığı da ortaya çıkıyor. Citroen CEO’su Linda Jackson daha önce firmanın bu konudaki hevesini belli ederek şunları söylemişti: “Anaakım bir markayız ancak anaakımın yerleşmiş kodlarını değiştirebilecek gücümüz var. Aslında müşterilerimiz tam da bunu bekliyor. Bunu ne kadar ileri götürebiliriz? Yukarılara taşımalı mıyız? Ben evet diyorum. Segment ne olursa olsun bunu yapabiliriz, tabii kendi üslubumuzla. Citroen ile DS’in ayrılması bize sonsuz fırsatlar sunuyor. Bu sayede hedeflerimizi yeniden tanımlayabiliyor ve netleştirebiliyoruz ve bu konuda sınırımız yok”.

 

DS 5, Citroen’in portfolyosunda ayrılıktan önce en büyük otomobildi. C6’nin bir versiyonu Çin’de hala satılıyor.

4.85 metre uzunluğundaki C-xperience konseptinin uzunluğu son C6 ile benzer. Otomobilin düşük yüksekliği (1.37 m), uzun aks aralığı (3.0 m) ve eğimli tavan çizgisi dramatik bir etki için tasarlanmış, aynı zamanda Citroen tasarım ekibinin C4 Cactus ile 2014’te başlatılan tasarım stratejisini sürdürme çabasının bir ürünü. Kıyaslama yaparsak, bir Ford Mondeo 4.87 metre uzunluğunda ve 1.5 metre yüksekliğinde, aks açıklığı ise 2.8 metre.

 

Citroen modelin Mondeo ve Volkswagen Passat gibi sınıf liderleri arasından sıyrılabilmesini umuyor. C4 Cactus’te çok başarılı olan ve yeni C3 modelinde de karşımıza çıkacak tasarım yaklaşımının daha olgun bir versiyonu uygulanacak.

C-xperience ismi CX’e gönderme yapıyor. 1974 - 1991 yılları arasında üretilen bu model 1975’te Avrupa’da yılın otomobili seçilmiş, piyasada kaldığı sürede 1.2 milyon adet satılmıştı. CX aerodinamik profili, gelenekleri zorlaması ve yeni trendler oluşturması ile tanınıyordu.

 

Yeni C5 ve C6 sadece dış cephe tasarımıyla değil aynı zamanda sade ve pratik kontrol paneli, geniş dokunmatik ekranı ve salon tipi rahat ön ve arka koltukları ile etkiliyor.

 

Citroen’in “Advanced Comfort” yani gelişmiş konfor programı da yeni modellerde büyük önem taşıyacak. Program yeni modellerden önce piyasada olabilir. Yeni bir süspansiyon sistemi sayesinde biniş konforu otomobilin en güçlü noktası haline gelecek, dış sesler ve titreşim de ortadan kaldırılacak. Bu programla Citroen geçmişindeki konforu ön planda tutan ancak görsel olarak da etkileyici otomobiller yaratmaktaki gücünü yeniden kazanacak. Potansiyel olarak program teknoloji bakımından Citroen’e rakiplerine karşı da koz kazandırıyor.

Yeni C5 ve C6 modellerinin başarısı biraz da bu otomobillerin Çin ve diğer Asya piyasalarındaki popülerliğinden güç alacak. Bu bölgelerde büyük sedan otomobiller hala iyi satıyor. Yeni modeller Avrupa’da da piyasaya çıkacak ancak Avrupa’da sedan alıcıları giderek SUV’lere yöneliyor. C5, 2002 yılında Avrupa’da 145 bin adet sattı, geçen yıl ise bu akam 14 bine kadar düştü. C6 ise 2007’de 7 bin adet satılırken 2012’de piyasadan kaldırılırken satışı 1000 adete kadar düşmüştü.

Son Güncelleme : 27 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo