Yeni Peugeot 3008 “Gerçek Bir SUV” Olacak

Ototeknikveri     27 Eylül 2016 06:32

Artan SUV modellere olan ilgili değerlendirmek isteyen Peugeot'un, MPV - crossover karşımı bir modeli olan 3008 artık SUV segmentinde mücadele verecek.

Yeni Peugeot 3008 “Gerçek Bir SUV” Olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Peugeot yeni 3008 ve 208, 308 modellerinin güncellemelerine bel bağladı. Çin’de satışlar yavaşlıyor, Avrupa’da rekabet iyice zorlaşıyor, dizellere olan talep de her gün düşüyorken firma satışlarını canlandırmak için SUV rüzgarına güveniyor. 1 Eylül’den beri PSA Grup Avrupa yöneticisi olan ve daha önce dört yıl boyunca Peugeot’da CEO görevini yürüten Maxime Picat, son röportajında Peugeot için yapılan gelecek planlarından söz etti.

 

Yeni 3008 kompakt SUV/crossover modelin Peugeot markası için önemi nedir?

Picat: Yeni 3008 marka için bir canlanmayı temsil ediyor, Peugeot’Nun tam olarak ne yöne gitmesini istediğimizi biliyoruz. 2008 ve 308’de kalite, tasarım, yakıt verimliliği ve sürüş performansı bakımından çok önemli iyileştirmeler yaptık. Bunları 3008 ile daha da ileriye taşıdık.

 

Peugeot daha önce orta boy SUV/crossover modellerle, 3008 ve 5008’in önceki nesilleri ve Mitsubishi kaynaklı 4007 ve 4008 ile sıkıntı yaşamıştı. Yeni 3008 bunu ne şekilde değiştirecek?

Önceki nesil 3008 bazı piyasalarda büyük başarı yakalamıştı ancak bazılarında ise bekleneni vermedi. Bazı müşterilerimize neden böyle olduğunu sorduğumuzda SUV’lere artık bir niş üründen daha fazlası gözüyle baktıklarını gördük. Bir minivan ile bir SUV arasında melez bir model sunmak yerine, bu kez gerçek bir SUV sunuyoruz ve bu şekilde Avrupa ve dünyadaki talebe tam olarak karşılık verebileceğimizi düşünüyoruz. Başka ülkelerde de müşterilerin bir SUV’den beklentileri farklılık göstermiyor, yani bu stratejimiz her piyasaya uyacaktır. Bu SUV stili 3008 tam olarak müşterilerin istediği şey.

 

PSA’nın gelecek ürünleri arasında minivanların yeri ne olacak?

SUV gibi patlama yapmış bir sektör varsa stratejinizi elbette buna göre değiştirirsiniz. Aynı şekilde, bir segmentin satışları yavaşladığında bu segmentteki taşıtlar için grup stratejimizi değerlendirmek zorundayız. Bu yüzden Peugeot SUV’lere yöneldi, Citroen ise Picasso C4 minivan ile olağanüstü başarı yakalamay adevam ediyor.

 

Yılın geri kalanı için Peugeot’dan beklentileriniz neler?

Performansı yükseltmek için yeni ürünler çıkartacağız. Avrupa’da, Peugeot piyasanın temposunu yakalamış durumda. Bu yıl %4 büyümeyi umuyoruz, başlangıçtaki öngörümüz %2’ydi. Öte yandan, büyümenin bunun daha ötesine geçeceğini sanmıyoruz çünkü ekonomi yeterince güçlü değil. Yıl sonunda Peugeot Çin’de bazı büyük çıkışlar yapacak, piyasa bu ülkede daha da zor hale geldi. Peugeot Çin’deki bayi ağını daha da gleiştirmek zorunda.

 

Volkswagen Grup’taki emisyon hilesi skandalı ve bununla birlikte gelen hükümet yetkililerinin dizel bağımlılığının azaltılması yönündeki baskılarından sonra, dizel satışları ne durumda?

Dizel satışları Fransa’da düşmeye devam ediyor. Ne zaman tam olarak dibe vuracağını bilmiyoruz. Avrupa’da sektör genelinde dizel satışları geçen yıl %1 düştü ancak bu düşüş büyük oranda -satışların %5 azaldığı- Fransa kaynaklıydı. Orta boy otomobillerin filo satışlarında ise Fransa’da bir değişiklik ya da düşüş yok. Nereden baktığınıza göre değişiyor. Piyasanın ibresi yine dizelden yana dönebilir. Bir müşteri PureTech benzinli motorlu bir model isteyebilir ancak daha sonra bu iyi bir seçim olsa da modelin dizel versiyonunun hala daha az yakıt tükettiğini fark edebilir. Biz bir seçenek olarak dizel versiyonlar sunmaya devam edeceğiz.

 

Peugeot 2020 yılına kadar kaç elektrikli model çıkartmayı planlıyor?

Peugeot 2019 yılı itibariyle üç elektrikli modele sahip olabilir. Bugün sadece iOn modelini sunuyoruz ve Partner haffi ticari araçla da bu alandaki nadir elektrikli modellerden birine sahibiz. Gelecekte de elektrikli hafif ticari araçlar sunacağız, elektrikli binek otomobillerimizin sayısı da artacak.

 

Çin!de otomotiv sektörünün genelinde talep düşüşü mü var?

Çin’de hala büyüme var ancak yerli markalar da bu büyümeden faydalanacak modeller piyasaya sürüyor. Artık iki üç yıl önceki gibi tüm markaların büyümeden faydalandığı zamanlar geçti. Piyasada rekabet daha fazla kızıştı, biz de stratejimizi buna göre belirlemeliyiz.

Son Güncelleme : 28 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo