Skoda, Kodiaq ile 2017’de Güney Kore’ye Girecek

Ototeknikveri     27 Eylül 2016 06:57

Skoda Güney Kore’de gelecek yıl büyük ihtimalle ilk kez satışlara başlayacak. Bu pazarda Skoda yeni Kodiaq ile Hyundai Santa Fe ve Kia Sorento gibi modellerle rekabet edecek.

Skoda, Kodiaq ile 2017’de Güney Kore’ye Girecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Grubu’nun Çek markası bu hafta Paris otomobil fuarında yeni Kodiaq SUV modelini çıkartmaya hazırlanırken global piyasalarda varlığını da arttırmak istiyor. Skoda CEO’su Bernhard Maier geçen ayki bir açıklamasında “Kodiaq ile yeni bir yöne sapıyor ve yeni piyasalara açılıyoruz.” demişti. Şimdi firmadan bir sözcü de “Bu piyasalardan birisi de ABD olabilir” diye ekliyor. Skoda’nın Güney Kore’ye girmesi ise Volkswagen Grubu’na emisyon skandalı ile kaybettiği satışlarını geri kazandırabilir. Temmuz ayında Kore’de Volkswagen, Audi ve Bentley’nin toplam 80 modelinin satışları skandal nedeniyle durduruldu ve Volkswagen’e 15.9 milyon dolar ceza kesildi.

 

Güney Kore’de dizeller otomobil satışlarının yaklaşık yarısını oluşturuyor. Skoda şu and Çin’de satış yapıyor ve burası markanın en büyük global piyasası. Skoda’nın Temmuz ayı satışlarının %25’i Çin kaynaklıydı. Skoda’nın satışları genel olarak Volkswagen’in dizel skandalından etkilenmedi. Son 8 ayda Skoda satışları %5.1 artarak 733 bin 700 adete ulaştı.

Son Güncelleme : 28 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo