Yeni Mercedes E Serisi EuroNCAP’te

Ototeknikveri     28 Eylül 2016 11:41

Yeni yayınlanan Euro NCAP test sonuçlarına göre Mercedes-Benz E-Class güvenlik testlerini beş yıldızla geçti. Model yetişkin yolcu korumasında %95 başarı gösterdi.

Yeni Mercedes E Serisi EuroNCAP’te
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes-Benz E-Class konforunun yanı sıra güvenlikte de kendini kanıtladı. Yetişkin yolcu korumasında %95, çocuk yolcu korumasında %90, yaya korumasında %77, güvenlik yardımı sistemlerinde %62 başarı sağlayan E-Class Euro NCAP’ten beş yıldız aldı. E-Class “aktif kaput” özelliğine sahip. Tampondaki sensörler bir yaya ile etkileşim tespit ettiğinde kaput yükseltilerek kaput yüzeyi ile motor kompartmanındaki sert yapılar arasındaki mesafe arrtırılıyor. Testlerde otomobil yükseltilmiş kaput pozisyonu ile de denendi. Özellikle baş ve bacak koruması için iyi sonuçlar alınırken ve kaput yüzeyinin geneli başarı bulunurken, tüm testlerde zayıf kalan alan ise pelvis koruması oldu. Otomatik fren fonksiyonu sayesinde E-Class’ta kaza riski ortaya çıktığında saatte 20 – 40 km arası hızlarda çarpışma önlenebiliyor, saatte 45 – 60 km arası hızlarda ise kaçınılmaz çarpışmalarda darbe hafifletilebiliyor.

Otomobil ön ve arka koltuklar için standart emniyet kemeri hatırlatıcı sisteme sahip. Ayrıca sürücü otomobili kullanacak başka kişiler için bir maksimum hız belirleyerek hızı sınırlandırabiliyor. Otomatik acil durum fren sistemi Euro NCAP testlerinde otoban hızlarında özellikle iyi sonuçlar verdi.

Önden çarpma testlerinde 6 ve 10 yaşlarındaki çocuk boyutlarında cansız mankenler ile iyi sonuçlar alındı. Yan bariyer testinde her iki çocuk manken için de tüm kritik vücut bölgelerinde iyi koruma sağlandığı görüldü. E-Class otomatik hava yastığı deaktivasyon sistemine sahip, sistem arkaya dönük çocuk koltuğu kullanıldığında devre dışı kalıyor, büyük bir çocuk ya da yetişkin oturduğunda ise tekrar aktif oluyor. Tüm çocuk koltuğu tipleri E-Class’a başarılı şekilde monte edilebiliyor.

Son Güncelleme : 28 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo