2016 Renault Scenic’ten Beş Yıldızlı Güvenlik

Ototeknikveri     28 Eylül 2016 12:32

Renault Scenic küçük MPV, Euro NCAP güvenlik testlerinden beş yıldız alarak başarıyla geçti.

2016 Renault Scenic’ten Beş Yıldızlı Güvenlik
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault Scenic yetişkin yolcu korumasında %90, çocuk yolcu korumasında %82, yaya korumasında %67, güvenlik yardımcısı alanında ise %59 başarı gösterdi. Testlerde Renault Scenic 1.5DCi LHD modeli standart donanım ile denendi. Ön çarpma testlerinde Scenic’in yolcu kompartmanı stabil kaldı. Cansız mankenler üzerinde yapılan inceleme hem sürücü hem de yolcu için dizlerin ve femurların iyi korunduğunu gösterdi. Farklı kilo ve boydaki ya da farklı pozisyonlarda oturan yolcular ve sürücüler için aynı seviyede korunma sağlandığı görüldü. Bariyer testinde sürücü korumasının iyi olduğu görüldü, sadece boyun koruması zayıf kaldı. Yan etki bariyer testinde Scenic maksimum not altı ve tüm kritik vücut bölgeleri için iyi koruma sağladığı görüdü. Daha zorlu yanal çarpma dikme testinde tüm vücut bölgelerinin iyi korunduğu, sadece göğüs korumasınn zayıf kaldığı görüldü.

 

Testler arkadan çarpma travması korumasının da ön koltuklar için iyi olduğunu gösterdi, arka koltukların geometrik değerlendirmesi de başarılı bulundu. Otonom acil durum fren sistemi de başarılı bulundu. Sistem yaralanmalı kazaların yoğun görüldüğü şehir içi düşük hızlarda iyi performans gösterdi.

Çocuk koruması testlerinde de Scenic başarılı görüldü. Yan bariyer testinde kullanılan her iki cansız çocuk manken için de tüm kritik vücut bölgelerinde iyi koruma sağlandığı görüldü. Scenic otomatik hava yastığı deaktivasyon sistemine sahip, sistem arkaya dönük çocuk koltuğu kullanıldığında devre dışı kalıyor, büyük bir çocuk ya da yetişkin oturduğunda ise tekrar aktif oluyor. Tüm çocuk koltuğu tipleri Scenic’e başarılı şekilde monte edilebiliyor. Kullanım kılavuzu net olmadığı için, ön yolcu koltuğunda yüz öne bakacak şekilde kullanılacak grup 1 ve 2 çocuk koltukları sorunlu bulundu.

 

Renault Scenic’in güvenlik donanımları arasında ön hava yastığı, emniyet kemeri ön gerdiriciler ve emniyet kemeri yük sınırlayıcı, arkada yan baş hava yastığı, önde baş, göğüs ve pelvis için yan hava yastıkları, çocuklar için Isofix ve ön yolcu koltuğunda hava yastığı kesme anahtarı, ayrıca emniyet kemeri hatırlatıcı bulunuyor. Güvenlik sistemleri arasında ise AEB (otomatik fren sistemi) yaya, AEB şehiriçi, AEB şehirlerarası ve hız yardımcısı mevcut.

Son Güncelleme : 28 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo