Yeni Peugeot 3008 EuroNCAP Sonuçları

Ototeknikveri     28 Eylül 2016 01:08

Kompakt SUV Peugeot 3008, son Euro NCAP güvenlik testlerinden beş yıldızla çıktı.

Yeni Peugeot 3008 EuroNCAP Sonuçları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Peugeot 3008 Euro NCAP testlerinde yetişkin yolcu koruması kategorisinde %86, çocuk yolcu korumasında %85, yaya korumasında %67, güvenlik yardımcısı kategorisinde %58 aldı. Peugeot 3008’de sürücü ve ön yolcu için ön hava yastığı, emniyet kemeri ön gerdiriciler ve yük sınırlayıcı, yan baş ve göğüs hava yastıkları, Isofix, hava yastığı kesme anahtarı ve emniyet kemeri hatırlatıcı bulunuyor. Modelde hız yardımcısı ve şerit yardımcı sistemi güvenlik özelliklerine de yer verilmiş. Otomatik acil durum freni ise donanım seviyelerinin bazılarında bulunuyor.

 

3008’in yolcu kompartmanı Önden Dengeleme Deforme Edilebilir Bariyer testinde stabil kaldı. Cansız test mankenleri incelendiğinde sürücü için göğüs koruması zayıf bulundu. Diz ve femurlarda ise sürücü ve yolcu için korumanın iyi olduğu tespit edildi. Yanal çarpma testinde 3008 maksimum puan aldı ve tüm kritik vücut bölgelerini iyi koruduğu görüldü. Yanal çarpma dikme testinde ise göğüs koruması yeterli, diğer vücut bölgelerinin koruması iyi bulundu. Arkadan çarpma travması bakımından ön koltuklar ve arka koltuklarda koruma seviyesi iyi bulundu. Otomatik fren sistemi de başarılı bulundu ancak tüm donanım seviyelerinde yer verilmediği içn değerlendirme sonuçlarına alınmadı.

10 ve 6 yaşlarında çocuk boyutlarındaki cansız mankenle yapılan testlerde 3008 göğüs ve boyun koruması 10 yaş boyutundaki mankende yeterli bulundu, baş korumasının ise iyi olduğu görüldü. 6 yaşta göğüs koruması düşük, baş ve boyun ise iyi bulundu. Yanal çarpma testinde her iki mankende de kritik vücut bölgelerinin iyi korunduğu görüldü. Çocuk koltukları ile uyum başarılı bulundu, hava yastığının çocuk koltuğunun pozisyonuna göre açılıp kapatılabildiği belirtildi.

Son Güncelleme : 28 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo