Yeni 2017 Land Rover Discovery Tanıtıldı

Ototeknikveri     28 Eylül 2016 06:15

Land Rover, Paris Otomobil Fuarı'nın hemen öncesinde beşinci jenerasyon olan yeni nesil Discovery modelini resmi olarak tanıttı.

Yeni 2017 Land Rover Discovery Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Land Rover yeni, üç koltuk sıralı, yedi koltuklu Discovery modelini ABD’de 2017 yılının ortalarından itibaren 49 bin 990 dolar fiyatla satışa çıkartacak. Model İngiltere’de ise 2017’nin bahar aylarında 43 bin 495 sterlinden başlayan fiyatlarla satışa çıkacak. Yeni Discovery başka hiç bir SUV’de görülmeyen düzeyde konfor, güvenlik ve uyumlanabilirlik sunuyor. Land Rover modeli “dünyanın en iyi aile SUV’si” olarak tanımlıyor. Modelin hafif alüminyum konstrüksiyonu ağırlığı 480 kg azaltıyor, bu da daha yüksek verimlilik ve daha düşük CO2 emisyonu olarak geri dönüyor. Yeni Discovery sizi daha yola çıkmadan etkilemeyi başarıyor. Tamamı yetişkinlerin rahatça oturabileceği genişlikte yedi koltuğu ile iç kabin oldukça lüks. Akıllı telefon entegrasyonu, yarı otonom sürüş ve yedekte çekme, mükemmel bagaj kapasitesi, dokuz USB portu, sekiz cihaza kadar destekleyen 3G WiFi erişim noktası ve sınıfının en iyisi 3500 kg çekme kapasitesi Discovery’nin en iddialı özelliklerinden.

Görünüm bakımından yeni Discovery modelin 27 yıllık mirasını basamaklı çatı çizgisi, profili ve benzeri klasikleşmiş özellikleri ile yansıtıyor. Model ayrıca 2014 yılında New York’ta tanıtılan Discovery Vision konseptini de hatırlatıyor. İç kabinde stadyum tipi oturma konfigürasyonu (her oturma sırası öndekinden daha yüksek) yedi yetişkinin rahatça yolculuk edebilmesine imkan veriyor, bu da uzunluğu 5 metreden az bir SUV için önemli bir başarı.

 

Başlangıç olarak İngiltere’de 600 adet, ABD’de 529 adet “First Edition” özel üretim otomobil sunulacak. Bu otomobillerde kapıda ve fasyada alüminyum üzerine dağlanmış harita detayları, özgün logolar, farklı renkler ve geniş bir dizi standart donanım bulunacak. Daha da fazlasını isteyenler opsiyonel Dynamic Design paketini tercih ederek atletik ön ve arka tamon tasarımları, şık deri döşeme ve spor direksiyon ve pedallara sahip olabilecek.

 

Serinin geri kalanı ise S, SE, HSE ve HSE Luxury modellerinden oluşuyor. Opsiyonel Black Design Pack (siyah tasarım paketi) giriş seviyesi S versiyonları dışında tüm donamım seviyelerinde sçeilebiliyor. Giriş seviyesi ise havalı süspansiyon, iki kademeli arazi şanzımanı, dört farklı mod sunan Terrain Response, 19 inç alaşım tekerlekler ve iki bölgeli manuel klima kontrolü gibi oldukça tatmin edici özellikler ile geliyor. SE modellerinde deri döşeme, uydu navigasyon, otomatik klima kontrolü ve daha iyi ses sistemi, HSE modellerinde Windsor deri döşeme, Meridian marka ses sistemi, bağlantılı uydu navigasyon, panoramik tavan, 20 inç alaşım tekerlekler ve LED farlar bulunuyor.

En üst donanım seviyesi HSE Luxury yine Windsor deri döşeme, 21 inç alaşım tekerlekler, elektrikli açılır tavan ve arka koltuk için özel multimedya sistemine sahip. Bu modelle gelişmiş bir dizi kullanım kolaylığı ve güvenlik özellikleri de geliyor. Bunlar arasında park asistanı, kör nokta monitörü, uyumlanabilir seyir kontrolü, trafik işaretleri tanıma özelliği, akıllı hız sınırı, otomatik uzun far, sürücü durumu takibi, HD Surround kamera, şeritten ayrılma uyarısı ve şerit koruma asistanı sayılabilir.

 

Kreatif direktör Mark Butler yeni model için “Yeni Discovery’nin devrimsel nitelikteki dış cephesi sofistike, esnek ve geniş bir iç kabine ev sahipliği yapıyor. Orta panel dikey bir sütun ile bölünüyor, sade, net ve kullanıcı dostu bir kontrol sunuyor. Lüks materyallerin kullanımı ve düzgün, özenli finişler müşterilere sakinleştirici bir deneyim sunuyor ve teknoloji ile desteklenen kolay kullanım imkanı veriyor” diyor.

 

Modelin yeni özellikleri arasında dünyanın ilk akıllı katlanır koltuk mekanizması da bulunuyor. Bu mekanizma ikinci ve üçüncü sıra koltuklarının otomobilin arkasındaki kontrollerden, orta panelden ya da akıllı telefon uygulamasından (InControl Touch Pro servisleri kapsamında) ayarlanabilmesini sağlıyor. Ayrıca Auto Access Height teknolojisi ile kullanıcılar taşıta girerken ya da çıkmaya hazırlanırken biniş yükseliği 40 mm azaltılarak kolaylık sağlanıyor.

InControl Touch Pro multimedya sistemi geniş 10 inç dokunmatik ekran ile geliyor. Ekran orta konsolda yüksekte konumlandırılmış. Bu sayede düğmelerin sayısı azaltılarak fonksiyonlar ekrana entegre edilmiş. Sistem iOS ve Android desteği, 14 hoparlörlü Meridian dijital surround ses sistemi, subwoofer, 3G WiFi ve 9 USB soketi ile (HSE Luxury modellerinde) geliyor. Havalı teknolojileri sevenler için su geçirmez altivite anahtarı da ilgi çekici olabilir. Aktivite anahtarı otomobilinizin anahtarı için endişelenmeden su sporları ya da başka faaliyetleri rahatça yapabilmenizi sağlıyor. Standart anahtarınızı otomobilin içinde bırakıp bagaj kapağındaki Discovery logosundan otomobilinizi kilitleyebiliyor ve aktivite anahtarını faal konuma getirebiliyorsunuz.

 

Depolama çözümleri anlamında da yeni Discovery oldukça tatmin edici. Örnek vermek gerekirse, sadece orta kol koyma yerine beş iPad mini tablet sığdırılabiliyor. Taşıtın toplam yük kapasitesi 2406 litre. Elektrikli iç bagaj kapağı da yatay olarak ayrılabilen bagaj kapağının fonksiyonelliğini arttırıyor.

Yolda, 283 mm’lik yerden yükseklik yeni Discovery’i sınıfının lideri yapıyor. 900 mm azami sudan geçme yüksekliği sürücülere sel bölgelerinde ya zorlu arazilerde kolaylık sağlıyor. Yeni Discovery’nin her yol ve arazi koşuluna uyum sağlayabilmesini sağlayan özellikleri arasında Gradient Release Control fonksiyonlu yokuş/iniş asistanı, treyler stabilite asistanı, elektrikli gizlenebilir çekme çubuğu ve sektörde ilk kez sunulan burun yükü ölçme sistemi bulunuyor.

 

Performans bakımından ABD ve İngiltere kullanıcıları yeni Discovery’de birbirinden biraz farklı seçeneklere sahip olacaklar. ABD’de müşteriler yeni Discovery’i 340 PS süperşarjlı 3.0 litre benzinli V6 motor ya da 254 HP turboşarjlı (600 Nm tork) dizel V6 motor ile sipariş edebiliyorlar. İngiltere’de ise giriş seviyesi 240 PS 2.0 litre Ingenium dizel (Sd4) ya da altı silindirli Td6 dizel, ayrıca 340 PS V6 benzinli (Si6) motorlardan birisi seçilebiliyor.

Sd4 motorla otomobil sıfırdan saatte 100 km hıza 8.3 saniyede çıkabiliyor. Si6 ile bu süre 7.1 saniye. Yakıt tüketi ise giriş seviyesi dizelde 6.5 litre/100 km, Td6 için 7.2 litre/100 km ve Si6 için 10.9 lire/100 km.

 

Yeni Land Rover Discovery müşterileri hangi versiyonu satın alacaklarını seçtiklerinde bu kez de geniş renk seçeneklerini değerlendirebiliyorlar. Yeni SUV için 17 renk seçeneği sunuluyor. Bunlar şöyle sıralanıyor: Namibya Turuncusu, Silikon Gümüş, Fuji Beyazı, Santorini Siyahı, Corris Grisi, İndus Gümüşü, Loire Mavisi, Aintree Yeşili, Floransa Kırmızısı, İskoçya Grisi, Kaikoura Taşı, Montalcino Kırmızısı, Yulong Beyazı, Farallon Siyahı, Waitomo Grisi, Karpat Grisi ve Aruba (soluk altın rengi).

 

İngiltere’de fiyatlar 43 bin 495 sterlinden (giriş seviyesi için) başlayacak. SE versiyonu 49,495£, HSE 56,995£, HSE Luxury 62,695£ ve First Edition 68,295£ fiyatla satılacak. ABD fiyatları ise henüz netleşmedi.

Son Güncelleme : 28 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo