Volkswagen: Elektrikli ve Yanmalı Motorlar 20 Yıl Daha Birarada Olacak

Ototeknikveri     28 Eylül 2016 06:37

Elektrikli otomobillere olan talepteki artışa rağmen, Volkswagen benzinli ve dizel otomobillerin en az 20 yıl daha piyasada olacağına inanıyor.

Volkswagen: Elektrikli ve Yanmalı Motorlar 20 Yıl Daha Birarada Olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen benzinli ve dizel motorları gelecekte de üretmeye devam edecek. Yanmalı motorlara olan talebin 2030’lu yıllarda hala devam edeceği düşünülüyor. Paris otomobil fuarının hemen öcnesinde konuşan VW CEO’su Matthias Müller “Gelecek elektrikte. Ne var ki, klasik güç aktarım mekanizmaları en az 20 yıl daha önemli rol oynamaya devam edecek” dedi. Müller Volkswagen’in elektrikli modellerin geliştirilmesine büyük yatırım yapacağını, 2025 yılından önce 30 elektrikli model piyasaya sürmeyi planladıklarını belirtti. Benzinli ve dizel motorlarla ilgili çalışmalar da bu süreçte devam edecek. Müller “Tüm yeni fırsatlar ve olasılıkların ötesinde yarının mobilite dünyasında mevcut teknolojilerimizi ve temel uzmanlıklarımızı da korumalıyız” dedi.

 

Müller devam eden Dieselgate skandalına da değinerek, bu durumun Volkswagen’in gidişatında derin bir etki bırakacağını söyledi. Müller “Bu şirketimizin tarihinde önemli bir dönüm noktası oldu ve olmaya devam edecek. Tüm kaynaklarımızla bu krizin köklerine ulaşmaya ve sorunları çözmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

 

Volkswagen’in elektrikli gelecek planları Sürdürülebilirlik Konseyi ile güçlendirilecek. Konsey bilim, politika ve toplumsal çalışmalar içerisinden kendi alanlarında tanınmış dokuz başarılı uzmandan oluşacak ve Volkswagen yürütme kuruluna ekolojik sürdürülebilirlik meselelerinde öneriler sunacak.

Son Güncelleme : 28 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo