İşte Yeni Honda Civic Sedan Avrupa'nın Detayları

Ototeknikveri     29 Eylül 2016 04:44

Onuncu nesil Honda Civic sedan yeni bir sportif dört kapılı kompakt otomobil. Model Honda için C segmentinde ciddi bir ilerlemeyi temsil ediyor. Firma Civic sedan için tarihinin en büyük tek model geliştirme progamını başlattı.

İşte Yeni Honda Civic Sedan Avrupa'nın Detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Global proje lideri ve baş mühendis Mitsuru Kariya yeni Civic için şunları söyledi: “Bu onuncu nesil Civic’in yaratılışı Honda’nın en kapsamlı ve etkileyici yeni model geliştirmelerinden birisini temsil ediyor. Ar-Ge kaynakları cömert şekilde tahsis edilirken, dünya çapında Kuzey Amerika’dan Japonya’ya, Avrupa, Asya ve Güney Amerika’ya satış ve üretim operasyonları yürütülüyor. Bu otomobil bugüne kadarki en sportif Civic ve kompakt sınıfında dinamik performans, yakıt verimliliği, büyüklük, güvenlik ve iç kabin kalitesi bakımından yeni standartlar belirliyor”.

 

Etkileyici siluet otomobilin sportif karakterini iddialı şekilde dışa vuruyor. Seleflerinden daha geniş, uzun ve alçak yeni Civic sedan kısa ön sarkıntısı ve gergin çizgileriyle aerodinamik verimliliğini gösteriyor. Keskin ve agresif “yüz”, vurgulanmış tekerlek bombeleri ve oyuntulu ön ve arka hava girişleri otomobilin spor karakterini vurgulayan öğeler.

 

Yeni Civic tepeden tırnağa kıvraklık ve başarılı dinamikler için yaratılmış. Hafif yapılı, yüksek oranda dayanıklı kaporta -yeni ve inovatif mühendislik ve konstrüksiyon tekniklerinin ürünü- alçak ağırlık merkezini tamamlıyor, yeni süspansiyon sistemiyle birlikte sürükleyici ve keyifli bir sürüş deneyimine katkı sağlıyor.

 

Yeni daha geniş ve daha uzun platform genişlikte sınıf lideri bir iç kabine imkan veriyor. Tamamen yeni iç kabin basit, derli toplu bir yerleşime sahip, yeni teknolojiler, sıradışı kalite ve üst düzey materyaller dikkat çekiyor. Oturma pozisyonu daha alçak, böylece sürücüye otomobille daha sağlam bir bağlantı hissi veriliyor. Ayrıca yeni nesil Civic modelin yolcu ve bagaj kapasitesi bakımından başarılı imajını esnek, pratik kullanımla birlikte devam ettiriyor. Honda’nın multimedya ve bağlanabilirlik sistemi Honda Connect’in ikinci nesli Apple CarPlay ve Android Auto entegrasyonuyla yeni Civic’te yer buluyor.

 

Yeni Civic sedan içerisinde yeni VTEC TURBO benzinli motor da ilk kez piyasaya sunuluyor. Model güçlü, sürükleyici ve verimli bir sürüş deneyimi için özel geliştirilmiş.

 

Honda Sensing gelişmiş güvenlik ve sürüş yardımı teknolojileri tüm seride yer buluyor ve otomobilin sınıfının en güvenlisi olmasını garantiliyor.

 

Yeni Civic’te biraraya gelen konseptler, yaklaşım ve teknolojiler Honda’nın sportif ve gelişmiş bir marka olduğunu kanıtlıyor, ayrıca Honda’nın Avrupa’ya ve kompakt segmentine olan bağlılığını da gösteriyor.

 

Kaporta ve şasi

Dört kapılı, beş koltuklu sedan yekpare üretilmiş kaportaya sahip. 1.5 litre benzinli motor ve iki şanzıman ön tekerlekleri sürüyor.

 

Teknik Özellikler

Motor

 

1.5 litre VTEC TURBO

Dört silindirli benzinli

 

6MT

CVT

Tip

Silindir başına 4 valf

Kapasite (cc)

1498

Güç

182 PS (134 kW) - 5,500 rpm

182 PS (134 kW) - 6,000 rpm

Tork

240 Nm - 1,900 - 5,000 rpm

220 Nm - 1,700 – 5,500 rpm

 

Şanzıman

 

1.5 litre VTEC (benzinli)

Manuel

6 kademe

CVT

7 sanal vitesli değişken şanzıman

 

Süspansiyon ve amortisör

Ön

MacPherson süspansiyonu

Arka

Multi-link

 

Boyutlar (mm)

Dış cephe

(mm)

Genel uzunluk

4,630

Genel genişlik

1,800

Genel yükseklik

1,416

 

Kapasiteler (litre)

Bagaj

519 (koltuklar açıkken)

 

Ağırlıklar (kg)

Motor

1.5 litre VTEC TURBO

6MT

1.5 litre VTEC TURBO

CVT

Boş ağırlık (yakıt deposu tam dolu halde)

1279-1321

1307-1348


 

Son Güncelleme : 29 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo