Yeni 2017 Nissan Micra Özellikleri ve Detayları

Ototeknikveri     29 Eylül 2016 05:38

Daha keskin stili, gelişmiş güvenliği ve ileri seviye teknolojileri ile, beşinci nesil Micra rakipleriyle mücadeleye hazır.

Yeni 2017 Nissan Micra Özellikleri ve Detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Micra dünyanın en büyük hatchback piyasası Avrupa için hazırlandı. Nissan Avrupa’da yeni nesil süpermini modelinin dramatik stili, üst düzey turboşarjlı motoru, kıvrak şasisi ve kapsamlı güvenlik özellikleri ile dikkatleri üzerine çekmek istiyor. Nissan CEO’su Carlos Ghosn yeni Micra için “30 yıldan uzun süre önce ilk Micra piyasaya çıktığında küçük hatchback segmentinde bir devrim yarattı ve Nissan için yeni bir sayfa açtı. Beşinci nesil Micra da en az ilki kadar devrimci ve diğer hatchback otomobillerden beklentileri yükseltecek, müşterilere beklentilerini fazlasıyla sunacak. Qashqai ve Juke gibi özgün otomobillerin izlerini takip eden yeni Micra Nissan’ın otomotiv tasarımı alanındaki liderliğini yeniden kanıtlıyor. Dünyada B segmenti rekabetinin en zorlu olduğu Avrupa piyasasında en yukarıya oynuyoruz.” dedi.

 

Stil anlamında yeni Micra 2015’te Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılan Sway konsepti ile benzerlik gösteriyor. Tasarım özellikleri arasında özgün V-Motion ön panjur, bumerang şekilli ışıklar ve akıcı çizgilere sahip tavan bulunuyor. Ayrıca C sütunlarında gizlenmiş kapı tutacakları ve genişletilmiş tavan çizgisine entegre edilmiş spoyler dikkat çekiyor.

İç kabinde Micra alçak sürüş pozisyonu ile daha güvenli bir his veriyor, kapsamlı koltuk ayarları, ayarlanabilir direksiyon simidi ve kanat şekilli konsol yeni özelliklerden. Otomobilin arttırılmış genişliği ve aks aralığı sayesinde iç kabin segmentinin en genişlerinden.

 

Güvenliğe odaklanan beşinci nesil Micra şeritten ayrılmayı önleyici sistem, otomatik acil durum freni ve yaya tespiti, akıllı çevre görüntüsü monitörü, trafik işaretleri tanıma sistemi, uzun far asistanı ve kör nokta uyarısı ile geliyor. Bağlanabilirlik özellikleri arasında ise 7 inç renkli ana ekran, uydu navigasyon sistemi, akıllı telefon entegrasyonu, indirilebilir uygulamalar, Siri ses kontrolü ve Apple CarPlay desteği, ayrıca ses sistemi bulunuyor.

 

Otomobil altı hoparlörlü yeni Bose Personal ses sistemiyle geliyor. Sistem sürücü tercihlerine göre optimize edilebiliyor. İki Bose UltraNearfield hoparlör, Bose PersonalSpace sanal ses teknolojisi ile birlikte sürücü koltuğunun baş kısmına entegre edilmiş. Ön kapılarda Bose Super65 hoparlörler güçlü düşük nota performansı verirken, A sütunlarındaki tiz hoparlörler de netliği arttırıyor.

Nissan Micra’nın yolda giderken olabildiğince sessiz olmasını istemiş, bu yüzden ses yalıtı otomobilin aerodinamik performansında iyileştirmeler yapılmış. Tavan spoyleri ve yan spoyler sayesinde 2017 Micra 0.29 hava sürtünme katsayısına sahip. Bu da küçük bir hatchback için oldukça başarılı bir değer.

 

Yeni Micra fırçasız elektrikli direksiyon sistemi ve aktif biniş kontrolü (Active Ride Control) sistemi ile gelişmiş konfor sağlıyor. Active Trace Control sistemi savrulmayı azaltıyor ve yol tutuşunu güçlendiriyor.

Micra ilk çıkışta 0.9 litre turboşarjlı üç silindirli benzinli motor ya da 1.5 litre dizel motor ile gelecek. Her iki motorun da güç çıkışı 90 HP. Daha sonra doğal emişli 73 HP 1.0 litre benzinli motor da seriye katılacak.

 

Nissan’ın yeni 5. nesil süper mini otomobili için Avrupa’da satışlar 2017 yılının Mart ayında başlayacak.

 

Son Güncelleme : 29 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo