Mercedes-Benz EQ Alt Markasını Duyurdu

Ototeknikveri     30 Eylül 2016 05:48

Mercedes-Benz elektrikli otomobiller için EQ alt markasını kurdu. Elektrikli taşıtlar için Audi “e-tron”, BMW ise “i” alt markalarına sahip, şimdi Mercedes-Benz de bunu takip ederek elektrikli modellerini ayrı bir marka altında topluyor.

Mercedes-Benz EQ Alt Markasını Duyurdu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

EQ için SUV’lerdekine benzer (GLA, GLC, GLE, GLS) bir isimlendirme stratejisi uygulanması bekleniyor. Yani ilk iki harf elektrikli sisteme işaret edecek, üçüncü harf ise modele. Örneğin A-Class elektrikli versiyonu EQA, S ise EQS adını alabilir. Daimler AG Tasarım Şefi Gorden Wagener yeni girişim için “EQ nesli çekici ve havalı. Duyusal saflık tasarım felsefemizi avangard, modern ve özgün bir elektro-görünüm elde etmek için yeniden yorumladık. Aynı zamanda, tanıtım için hazırlanan konseptin tasarımı çekici bir yenilikçiliğe sahip” dedi. EQ otomobillerinin mimarisinde alüminyum ve karbon fiber karışımı kullanılacak. Bu sayede hafif yapılı tasarım, güç ve maliyet verimliliği ideal şekilde karşılanabiliyor.

 

Mercedes-Benz EQ konsepti 400hp çıkış gücüne sahip olacak ve tek şarjla 500 km sürüş mesafesi imkanı verecek. Daimler’in kendi bünyesinde tasarladığı lityum-iyon batarya paketi aksların arasına monte edilmiş. Konsept otomobil 5 saniyeden kısa bir sürede sıfırdan saatte 100 km hıza çıkabiliyor.

 

Dünya çapında SUV’lere olan talep artışına bakınca, Mercedes-Benz’in ilk elektrik konseptini neden bu stilde yapmayı tercih ettiğini anlamak zor değil. Estetik olarak konsept hoş görünüyor ve keskin çizgileri ile Mercedes ailesine ait olduğunu belli ediyor. EQ elektrikli modelleri diğerlerinden ayıran ana fark ise beyaz aydınlatmalı Mercedes logosu ile gelen ve tüm aydınlatma bileşenlerini tek yüzeyde toplayan Black Panel ön panjur olacak.

 

Konseptin iç kabininde is fütüristik bir hava var. Bağımsız koltuklar, dokunmatik ekranlı sistem, koltuk baş koyma yerlerinde entegre edilmiş hoparlörler ve pek çok teknolojik detay göze çarpıyor. Nokia artık Daimler grup bünyesinde olduğu için HERE haritalar özelliği de EQ otomobillere gelebilir.

 

EQ konsepti Mercedes-Benz bünyesinde tamamen yeni bir alt marka başlatacak. EQ markasının ilk modelinin önümüzdeki üç yıl içinde piyasada olması bekleniyor. Firma 2025 yılına kadar 10 elektrikli otomobile sahip olmayı ve satışlarının %15 – 20’sini elektrikli otomobillerden elde etmeyi hedefliyor.

Son Güncelleme : 30 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo