Kia Niro 2016 Euro NCAP Sonuçları

Ototeknikveri     02 Ekim 2016 09:40

Kia Niro beş kapılı hatchback model, 2016 Euro NCAP güvenlik testlerinden standart güvenlik donanımıyla dört, opsiyonel güvenlik paketiyle beş yıldız aldı.

Kia Niro 2016 Euro NCAP Sonuçları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kia Niro standart güvenlik donanımıyla yetişkin yolcu kategorisinde %83, çocuk yolcu kategorisinde %80, yaya kategorisinde %57, güvenlik yardımcısı kategorisinde %59 başarı gösterdi. Güvenlik paketiyle yapılan testlerde ise yetişkin yolcu kategorisinde %91, çocuk yolcu kategorisinde %80, yaya kategorisinde %70, güvenlik yardımcısı kategorisinde %81 şeklinde sonuçlar alındı. Standart güvenlik donanımlı Kia Niro ile yapılan testlerde yetişkin korumasında ön darbe testinde kritik vücut bölgelerinde, diz ve femurlarda iyi koruma tespit edildi ancak arka yolcu için göğüs ve pelvis koruması zayıf bulundu. Yanal çarpma ve yanal çarpma dikme testlerinde maksimum puan alınarak tüm kritik vücut bölgeleri için koruma yeterli bulundu. Arkadan çarpma travmasında ön koltukların koruması yeterli, arka koltukların koruması kısmen zayıf bulundu. Güvenlik paketiyle yapılan testlerde arkadan çarpma travması testinde tüm kriterlerde başarılı sonuç alındı.

 

Çocuk testlerinde 10 yaş boyutunda cansız mankenlerde genel vücut koruması iyi, boyun koruması kısmen yeterli bulundu. 6 yaş boyutundaki mankende boyun ve göğüs dışında koruma yeterli bulundu. Kia Niro hava yastığı sistemi çocuk koltuklarına uyumlu ve arkaya bakan koltuk monte edildiğinde hava yastıkları deaktive olabiliyor. Sistem Euro NCAP gerekliliklerini iyi şekilde karşılıyor ve nasıl kullanılacağı ile ilgili net bilgi verilmesi nedeniyle ödüllendirildi.

 

Kia Niro ile birlikte standart olarak ön ve yan (baş, göğüs, pelvis) hava yastıkları, diz hava yastığı, arka koltuk için Isofix, hız yardımcısı, şerit desteği ve emniyet kemeri hatırlatıcı, emniyet kmeri ön gerdirici ve yük sınırlayıcı sunuluyor. Opsiyonel güvenlik paketi ile birlikte yaya, şehiriçi ve şehirlerarası AEB (acil durum otomatik freni) eklenebiliyor.

Son Güncelleme : 03 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo