TÜRKİYE'YE GELECEK, YENİ PEUGEOT 2008'İN TEKNİK ÖZELLİKLERİ DONANIMI

Ototeknikveri     06 Ağustos 2013 03:08

Peugeot 2008 ülkemize ilk etapta, 92 hp 1.6 e-hdi, 82 hp 1.2 litre benzinli ve 120 hp 1.6 litre benzinli motor seçenekleriyle sunulacak

TÜRKİYE'YE GELECEK, YENİ PEUGEOT 2008'İN TEKNİK ÖZELLİKLERİ DONANIMI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

B segmenti SUV'lar arasında dikkat çekici bir model olan ve ülkemizde de merakla beklenen Peugeot 2008'in hangi motor seçenekleriyle piyasaya sunulacağı netlik kazandı. Yurtdışında hem manuel hem de otomatik şanzıman seçeneklerine sahip 82'hp'lik 1.2 litrelik ve 120 hp'lik 1.6 litrelik üniteler aracın benzinli motor gamını oluştururken, 68 hp güç üreten 1.4 hdi, 92 hp ve 115 hp güç üreten 1.6 litrelik e-hdi motorlar aracın dizel yelpazesini oluşturuyor. 92 hp'lik 1.6 litrelik motor ile hem manuel hem de otomatik şanzıman seöeneklerine sahipken diğer dizel motorlar sadece manuel şanzımanla sunuluyor. Ayrıca 2013 yılı sonlarında araca 1.2 litrelik üç silindirli ve turbo beslemeli benzinli motor seçeneklerinin de ekleneceği ifade ediliyor.

Yeni Peugeot 2008, ülkemize ilk etapta iki benzinli ve bir de dizel motor seçeneğiyle gelecek. 82 hp güç üreten 1.2 litrelik motor manuel şanzıman ile 120 hp güç üreten 1.6 litrelik motor ise 4 ileri oranlı tam otomatik şanzıman ile birlikte sunulacak. Dizel cephesinde ise 92 hp güç üreten 1.6 litrelik e-hdi motor her ikisi de start-stop sistemine sahip hem manuel hem de yarı otomatk şanzıman seçenekleriyle sunulacak. 

Peugeot 2008 1.2 L VTi 82 hp manuel şanzıman ile birlikte, şehir içinde 6.0 litre, şehir dışında 4.3 litre ve ortalamada 4.9 litre tüketim değerlerine sahip. Ayrıntılı teknik özellikler için lütfen tıklayınız.

Peugeot 2008 1.6 L Vti 120 hp ise otomatik şanzıman ile birlikte, şehir içinde 8.8 litre, şehir dışında 5.2 litre ve ortalama da 6.5 litre tüketim değerleri sunuyor. Ayrıntılı teknik özellikler için lütfen tıklayınız.

Peugeot 2008 1.6 L e-HDi 92 hp Stop&Start manuel şehir içinde 4.7 litre, şehir dışında 3.6 litre ve ortalama da 4 litre tüketim değerlerine sahip. Ayrıntılı teknik özellikler için lütfen tıklayınız.
 
Peugeot 2008 1.6 L e-HDi 92 hp Stop&Start Auto 6R şehir içinde 4.1 litre, şehir dışında 3.6 litre ve ortalama da 3.8 litre tüketim değerleri sunuyor. Ayrıntılı teknik özellikler için lütfen tıklayınız.
 
Peugeot 2008'in tüm versiyonlarında, denge kontrol sistemi ESP, standart olarak sunuluyor. Bu sistem kapsamında ABS, Patinaj Önleme (ASR), Elektronik Fren Gücü Dağıtımı (EBD ve CBC), Acil Fren Desteği (AFU), Motorun Stop Etmesini Önleme (MSR) ve yol tutuş istikrarsız olduğunda Peugeot 2008'in ilerleyişini optimize eden Akıllı Çekiş Kontrolü (Grip Control) sistemleri bulunuyor. Çarpışma anında ise 2008 yolcularını, 2 ön hava yastığı, 2 yan hava yastığı ve 2 perde hava yastığından oluşan 6 hava yastığı ile koruyor. Yeni 2008'de sunulan statik kavşak aydınlatması, kısa ya da uzun farlar yanarken ve aracın hızı 40 km/saatin altındayken, sis farının huzmesinin virajın iç tarafını aydınlatmasına olanak tanıyor.
 
Heads-up sayaçların led'li mavi arka aydınlatması ve panoramik cam tavanın loş mavi ışık yayan led kılavuzları 2008'in iç mekanına farklı bir atmosfer katıyor. PEUGEOT LED TRACK adlı ve sadece Allure seviyesinde sunulan tavan döşemesinin beyaz ışıklı lazer işlemesi de iç mekanın farklılaşmasını sağlıyor. Peugeot 2008'in yumuşak bir malzemeden imal edilen ön göğsündeki, parlak krom süslemeler ilgi çekerken, opsiyonel olarak sunulan, geniş panoramik cam tavan araca ferahlık katıyor.
 
   
 
Sportif direksiyon simidi ve yüksek sürüş pozisyonu ile şehir içinde kolaylık sunan 2008'in otomatik park teknolojisi de hayatı kolaylaştırıyor. Akıllı Park Assist sistemi, boş yerlerin boyutunu değerlendirerek sürücüyü aracın boyutlarına uygun bir yere yönlendirebiliyor. Ultrason sensörler ve direksiyon devreye girerek park giriş ve çıkış manevralarını gerçekleştiren sistem, düz vites kutusu mantığıyla hızlanma, fren, vites oranları ve debriyaj yönetimini sürücü kontrolüne bırakıyor. Ayrıca sistem, parka giriş ve çıkış sırasında görsel ve işitsel bilgiler sunarak manevralarınızı güvenlik altına alıyor.
 
Yokuşta kalkışı kolaylaştırmak için sunulan Hill Assist teknolojisi, aracı yaklaşık 2 saniye kadar hareketsizleştiriyor ve kullan ıcının aracı geri kaydırmadan harekete geçirebilmesi için gerekli vakti kazandırıyor. Sadece 1.6 e-HDi manuel vites ile birlikte sunulan, Grip Control adlı, güçlendirilmiş çekiş sistemi ise yoldaki kum, çamur ve kar gibi engellerin aşılmasına yardımcı oluyor. İlk kez 3008 modelinde sunulan ve 5 ayrı modu bulunan çekiş sistemi, Mud and Snow lastikleriyle, otomobilin her türlü yol koşulunda ilerlemesini sağlıyor.
 
   
 
2008'de sunulan, USB/jack prizi sayesinde, dijital okuyucuları, akıllı telefonları ya da USB bellekleri sisteme bağlayabilmek ve tüm bilgileri direksiyon simidindeki tuşlar ile kontrol ederek, çok işlevli ekranda görüntülemek mümkün oluyor. Kumaş ve deriden oluşan 6 farklı döşeme seçeneğine sahip yeni 2008'de opsiyonel olarak, ön bölümde 2 tweeter, arka kapılarda 2 tweeter ve kapılarda 4 hoparlöre ek olarak bir subwoofera sahip ve 240 watt üreten 10 kanallı bir dijital amfiyle yönetilen, bir HIFI JBL sistemi de sunuluyor.
 
 
İç mekanında eşyalar için ön kapı cepleri, torpido gözü, vites kutusu yakınında cep ve şişelik, konsolda kapalı eşya koyma yeri ve ön sırtlıklarda cepler ile çeşitli seçenekler sunan 2008'in ön kısmı dönen bir bagaj gizleme kapağı araç hareket halindeyken bile arka koltuktan bagaja erişmeye olanak sağlıyor. 350 litrelik bagaja erişim, geniş ve dikdörtgen açılan kapak ve 60 cm yükleme eşiği sayesinde mümkün olurken, 2/3-1/3 şeklinde tek dokunuşla yatabilen arka koltuk, ile hacmin 1.194 litreye yükseltilebiliyor. Yüklemeyi kolaylaştırmak için bagaj zemininde en öne kadar uzanan 5 kaydırma rayı bulunurken, altı adet kanca yüklerin güvenlik şekilde sabitlenmelerine olanak tanıyor. Bagaj, yanlarda tutma kayışlı ve fileli iki eşya koyma bölgesi bulunurken, bagaj paspası altında 22 litrelik eşya koyma yeri de mevcut. 
 

 

Son Güncelleme : 06 Ağustos 2013

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo