Alfa Romeo Giulia Euro NCAP’ten Tam Not Aldı

Ototeknikveri     02 Ekim 2016 09:55

Alfa Romeo Giulia dört kapılı sedan model, 2016 Euro NCAP güvenlik testlerinden beş yıldız aldı.

Alfa Romeo Giulia Euro NCAP’ten Tam Not Aldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Alfa Romeo Giulia yetişkin yolcu kategorisinde %98, çocuk yolcu kategorisinde %81, yaya kategorisinde %69, güvenlik yardımcısı kategorisinde %60 başarı gösterdi. Otomobilin standart yaya, şehiriçi ve şehirlerarası AEB otomatik fren sistemleri başarılı bulundu. Yetişkin korumasında ön darbe testinde maksimum puan alan otomobilde bütün vücut için sürücü ve yolcuda iyi seviyede koruma tespit edildi. Yanal çarpma ve yanal çarpma dikme testlerinde tüm kritik vücut bölgeleri için koruma iyi bulundu, göğüs koruması ise iyi seviyede olmasa da yeterli görüldü. Arkadan çarpma travmasında ön ve arka koltukların koruması yeterli bulundu.

Çocuk testlerinde 6 yaş boyutunda cansız mankenlerde ön darbe için göğüs koruması zayıf bulundu. Yanal testlerde 6 ve 10 yaş çocuklar için tüm kritik vücut bölgelerine koruma iyi bulundu. Otomobilin hava yastığı sistemi çocuk koltuklarına uyumlu ve arkaya bakan koltuk monte edildiğinde hava yastıkları deaktive olabiliyor. Sistem Euro NCAP gerekliliklerini iyi şekilde karşılıyor ve kullanım bilgileri net şekilde veriliyor. Sadece arka orta koltuğa çocuk koltuğu montajı için evrensel gerdiricilerin uyumlu olmadığı belirtildi.

 

Alfa Romeo Giulia ile birlikte standart olarak ön ve yan (baş, göğüs, pelvis) hava yastıkları, arka koltuk için Isofix, AEB yaya – şehiriçi - şehirlerarası, şerit desteği, hız yardımcısı, emniyet kemeri ön gerdiricileri ve yük sınırlayıcısı, ayrıca emniyet kemeri hatırlatıcı sistemi sunuluyor.

Son Güncelleme : 03 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo