Toyota Hilux Euro NCAP Sınavında

Ototeknikveri     03 Ekim 2016 06:38

Toyota Hilux standart güvenlik donanımı ile Euro NCAP’in beklentilerini tam karşılayamadı. Hilux Euro NCAP’ten üç yıldız aldı. Opsiyonel güvenlik paketiyle yapılan testler ise beş yıldızlı sonuç verdi.

Toyota Hilux Euro NCAP Sınavında
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota Hilux ile standart olarak ön hava yastığı, emniyet kemeri ön gerdiriciler ve yük sınırlayıcı, diz hava yastığı, ayrıca baş ve göğüs için yan hava yastıkları sunuluyor. Taşıtta Isofix ve emniyet kemeri hatırlatıcı da var ancak aktif kaput, AEB, hız yardımcısı ya da şerit yardımcısı gibi sistemler bulunmuyor. Şehiriçi, şehirlerarası, yaya AEB sistemleri, hız yardımcısı ve şerit yardımcısı güvenlik paketiyle birlikte opsiyonel olarak eklenebiliyor. Standart güvenlik donanımlı Hilux yetişkin yolcu korumasında %85, çocuk yolcu korumasında %82, yaya korumasında %73, güvenlik yardımcısı kategorisinde %25 başarı gösterdi. Yetişkin koruması ön çarpma testinde Hilux kabini stabil kaldı, diz ve femurlarda iyi koruma tespit edildi.

Hava yastığı ise yetersiz bulundu ve başın direksiyona temasını önleyemediği belirtildi. Cansız manken incelemeleri tehlikeli bulunmasa da not düşürüldü ve sadece yeterli olarak değerlendirildi. Yanal çarpma ve yanal çarpma dikme testlerinde Hilux tam not aldı. Çocuk korumasında boyun ve göğüs koruması zayıf bulundu. Isofix çocuk koltuğu montajı özellikle arka orta koltu kiçin yeterince kolay bulunmadı.

 

Opsiyonel güvenlik paketiyle test edildiğinde ise beş yıldızlı not alan Hilux, opsiyonel donanımla Yetişkin yolcu için 93%, çocuk yolcu kategorisinde 82%, yaya koruma için 83%, güvenlik yardımcısı kategorisinde 63% başarı sağladı.

Son Güncelleme : 04 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo