Seat Ateca EuroNcap Güvenlik Testi Detayları

Ototeknikveri     03 Ekim 2016 09:06

Seat Ateca küçük SUV, 2016 Euro NCAP güvenlik testlerini beş yıldızla geçti.

Seat Ateca EuroNcap Güvenlik Testi Detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Seat Ateca Euro NCAP testlerinde yetişkin yolcu kategorisinde %93, çocuk yolcu kategorisinde %84, yaya koruma kategorisinde %71, güvenlik yardımcısı kategorisinde %60 başarı gösterdi. 1300 kg ağırlığındaki beş kapılı SUV’nin standart güvenlik donanımları arasında ön ve yan hava yastıkları (diz, baş, göğüs, pelvis), emniyet kemeri ön gerdiriciler ve yük sınırlayıcı, emniyet kemeri hatırlatıcı, Isofix, hava yastığı kesme anahtarı ve şehiriçi, şehirlerarası, yaya AEB sistemi ile hız yardımcısı sistemi bulunuyor. Önden dengeleme, deforme edilebilir bariyer testlerinde 7.7 puan alan Seat Ateca’nın yetişkin yolcu bütün vücut koruması iyi bulundu, sürücü için göğüs kısmı koruması iyi değil ancak yeterli görüldü.

 

Önden tam genişlik testinde arka yolcu için diz koruması iyi, göğüs koruması zayıf bulunurken, sürücü diz koruması iyi, göğüs koruması yeterli bulundu. Yanal çarpma testinde araba baş koruması yeterli, genel vücut koruması iyi, daha zorlu yanal çarpma dikme testinde baş ve göğüs koruması yeterli, genel vücut koruması iyi bulundu. Arkadan çarpma travması testinde ön koltuk ve arka koltuk baş kısımları başarılı bulundu. AEB şehiriçi performansı da başarılı olarak değerlendirildi.

 

Çocuk koruması yan bariyer testinde bütün vücut koruması yeterli bulundu. Ön çarpma testinde sadece göğüs koruması yeterli bulundu, genel koruma başarılı olarak değerlendirildi. Çocuk koltuğu konusunda bilgilendirme ve montaj kolaylığı başarılı bulundu.

Son Güncelleme : 04 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo