Toyota Prius hibritlerin üstün güvenliğini bir kez daha kanıtladı

Ototeknikveri     03 Ekim 2016 09:28

Toyota Prius hibrit beş kapılı hatchback, 2016 Euro NCAP güvenlik testlerini beş yıldızla geçti.

Toyota Prius hibritlerin üstün güvenliğini bir kez daha kanıtladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota Prius Euro NCAP testlerinde yetişkin yolcu kategorisinde %92, çocuk yolcu kategorisinde %82, yaya koruma kategorisinde %77, güvenlik yardımcısı kategorisinde %85 başarı gösterdi. 1387 kg ağırlığındaki hibrit otomobilin standart güvenlik donanımları arasında ön ve yan hava yastıkları (baş, göğüs, pelvis), emniyet kemeri ön gerdiriciler ve yük sınırlayıcı, emniyet kemeri hatırlatıcı, Isofix, hava yastığı kesme anahtarı ve şehiriçi, şehirlerarası, yaya AEB sistemi ile hız yardımcısı ve şerit yardımcısı sistemleri bulunuyor. Önden dengeleme, deforme edilebilir bariyer testlerinde 7 puan alan Toyota Prius’nın yetişkin yolcu bütün vücut koruması iyi bulundu, sürücü için göğüs kısmı koruması zayıf görüldü. Önden tam genişlik testinde arka yolcu ve sürücü için baş ve diz koruması iyi, göğüs koruması yeterli bulundu.

 

Yanal çarpma testinde araba baş koruması yeterli, genel vücut koruması iyi, daha zorlu yanal çarpma dikme testinde göğüs koruması zayıf, genel vücut koruması iyi bulundu. Arkadan çarpma travması testinde ön koltuk ve arka koltuk baş kısımları başarılı bulundu. AEB şehiriçi performansı da başarılı olarak değerlendirildi.

 

Çocuk koruması ön çarpma testinde sadece 6 yaş göğüs koruması zayıf bulundu, genel koruma başarılı olarak değerlendirildi. Yan çarpma testinde ise koruma başarılı bulunarak maksimum puan verildi. Çocuk koltuğu konusunda bilgilendirme ve montaj kolaylığı başarılı bulundu.

 

Yaya koruması için Toyota Safety Sense kapsamında gelen yaya tespit özelliği başarılı bulundu, tampon, kaput ve ön camın büyük kısmı çarpma esnasında yaya koruma açısından iyi görüldü. AEB ve şerit yardımı gibi sistemleri nedeniyle Prius güvenlik yardımı kategorisinde pek çok markaya kıyasla başarılı bulundu.

Son Güncelleme : 04 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo