Volkswagen Tiguan 2016 Euro NCAP Güvenlik Detayları

Ototeknikveri     03 Ekim 2016 10:18

Volkswagen Tiguan beş kapılı SUV, 2016 Euro NCAP güvenlik testlerini beş yıldızla geçti.

Volkswagen Tiguan 2016 Euro NCAP Güvenlik Detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Tiguan Euro NCAP testlerinde yetişkin yolcu kategorisinde %96, çocuk yolcu kategorisinde %84, yaya koruma kategorisinde %72, güvenlik yardımcısı kategorisinde %68 başarı gösterdi. 1531 kg ağırlığındaki SUV otomobilin standart güvenlik donanımları arasında Aktif Kaput özelliğinin yanı sıra, ön ve yan hava yastıkları (diz, baş, göğüs, opsiyonel olarak pelvis hava yastığı), emniyet kemeri ön gerdiriciler ve yük sınırlayıcı, emniyet kemeri hatırlatıcı, Isofix, hava yastığı kesme anahtarı ve şehiriçi, şehirlerarası, yaya AEB sistemi ile şerit yardımcısı sistemi bulunuyor.

 

Önden dengeleme, deforme edilebilir bariyer testlerinde 7.8 puan alan Volkswagen Tiguan’ın yetişkin yolcu bütün vücut koruması iyi bulundu, sürücü ve yolcu için göğüs kısmı koruması yeterli görüldü. Önden tam genişlik testinde arka yolcu ve sürücü için vücut, baş ve diz koruması iyi, arka yolcu göğüs koruması zayıf bulundu. Yanal çarpma testinde ve daha zorlu yanal çarpma dikme testinde baş, göğüs ve pelvis koruması tamamıyla başarılı bulundu. Arkadan çarpma travması testinde ön koltuk ve arka koltuk baş kısımları başarılı bulundu. AEB şehiriçi performansı da iyi olarak değerlendirildi.

 

Çocuk koruması ön çarpma testinde sadece 6 yaş göğüs koruması zayıf bulundu, genel koruma başarılı olarak değerlendirildi. Yan çarpma testinde ise koruma tamamıyla başarılı bulundu. Çocuk koltuğu konusunda bilgilendirme ve montaj kolaylığı başarılı bulundu, sadece Group 0+ Universal kemerinin toka ile ve kemerin dip kısmı ile uyumsuz olduğu belirtildi.

 

Yaya koruması kategorisinde tampondaki sensörler sayesinde yaya ile etkileşim tespit edildiğinde kaputu yükselten aktif kaput özelliği başarılı bulundu. Tampon bacak koruması konusunda başarılı bulundu. Pelvis koruması zayıf bulundu. Otonom fren sistemi başarılı sonuçlar verdi.

Son Güncelleme : 04 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo