Volvo Otonom Sürüş Teknolojisini 2021’de Sunacak

Ototeknikveri     03 Ekim 2016 12:50

Volvo otonom sürüş teknolojisini 2021 yılından itibaren 10 bin dolar ekstra fiyatla opsiyonel özellik olarak piyasaya süreceğini açıkladı.

Volvo Otonom Sürüş Teknolojisini 2021’de Sunacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Detroit’deki Global Mobilite Liderliği Forumu’nda konuşan Volvo CEO’su Hakan Samuelsson Volvo’nun sürücüsüz otomobillerle ilgili planlarını açıkladı. Samuelsson tam otonom sürüş özelliğini otomobillerini daha da lüks hale getirmek isteyenler için opsiyonel olarak sunacaklarını söyledi. Samuelsson sürücüsüz otomobillerin 2021’de geleceğini, bunlarda hala direksiyon bununacağını ve istendiği zaman manuel olarak kontrol edilebileceğini ekledi. Otonom modda “tam otopilot” sistemi sürücünün gözetimine de ihtiyaç duymayacak, otomobil yoluna devam ederken kabindeki herkes geriye yaslanıp film izleyebilecek ya da başka şeylerle meşgul olabilecek.

 

Volvo XC90 modeli ile birlikte Drive Me otonom araba deneyini başlattı. Programın parçası olan tüm otomobiller gerçek müşteriler tarafından kullanılacak ve otonom teknoloji ile ilgili sürekli görüşleri alınacak. Kullanıcılardan alınan veriler teknolojinin daha iyi hale getirilmesi için kullanılacak.

 

Drive Me temel olarak firmanın XC90, S90 ve V90 modellerinde bulunan Pilot Assist sisteminin yeni versiyonu. Bir dizi kamera ve öne monte edilmiş LIDAR sensörleri ile otomobil insan müdahalesi olmadan kendi kendine gidebiliyor.

 

Testin ilk aşamasında Drive Me İsveç’in Göteborg kentinin belli bölgelerinde yürütülecek. 2017’den itibaren tets Londra’ya da taşınacak. Sonrasında ise sırada Çin’de seçilecek bazı kentler var.

 

Volvo hedefine ulaşmak için otomotiv tedarikçisi Autoliv ile birlikte yazılım üzerinde çalışıyor. Aynı zamanda, Uber ile 300 milyon dolarlık bir ortaklık kuruldu ve Uber için SPA platformu kullanan 90 Serisi modellerini temel alarak geliştirilmiş özel bir filo hazırlanacak.

Son Güncelleme : 04 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo