Audi A4 Satışları Amerika'da Yükseliyor

Ototeknikveri     04 Ekim 2016 06:09

A4 Audi’ye ABD’de rekor kırdırmaya devam ediyor. Audi geçen ay 3 bin 175 A4 satarak geçen yıla kıyasla %43 artış yakaladı.

Audi A4 Satışları Amerika'da Yükseliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Lüks otomobillere olan talebin azalmasına rağmen, yeniden tasarlanan A4 modeli Audi’nin bu Eylül ayında Amerika’da tam 69. kez yeniden satış rekoru kırmasını sağladı. Kardeş marka Volkswagen’in ise kıtadaki satışları düşmeye devam ediyor. Audi geçen ay 3 bin 175 A4 sattı ve geçen yıla kıyasla %43 artış yakaladı. 2016 Eylül ayı 2013 yılından beri firmanın en iyi Eylül’ü oldu. A4 diğer sedan modellerin düşen satışlarını telafi etti, Q5 satışlarında da hafif bir düşüş olmasına rağmen firmanın Eylül satışları %1.6 artışla 17 bin 617 adeti buldu. A4 satışları 2016’nın ilk dokuz ayında %15 arttı. Genel kompakt lüks otomobil segmenti satışları ise Eylül ayına kadar %15 azaldı. Cuma günü, Audi Meksika’daki San Jose Chiapa montaj fabrikasını açtı. Bu fabrikada üretilecek yeni Q5 ABD’de en çok satan Audi modeli ve yeni nesilin satışına gelecek yılın bahar aylarında başlanacak.

 

Audi Amerika operasyon yöneticisi Mark Del Rosso “Yeni Q5 ve modern fabrikamızla, Audi modelin dev başarısını daha da ileriye taşıyacak, ABD’deki müşterilerimize ve bayilerimize teslimat süremiz yarı yarıya kısalacak” dedi.

 

Volkswagen yine düşüşte

VW satışları Eylül ayında da düşmeye devam etti, böylece firmanın kesintisiz düşüşte olduğu süre 11 aya çıktı. Volkswagen’in %7.8 düşen satışları 24 bin 112’de kaldı. Yılın ilk dokuz ayında Volkswagen %13 düşüşle 231 bin 268 adet taşıt sattı.

 

Volkswagen’in uzun süredir beklenen Golf Alltrack dört çekişli steyşın modelinin çıkışı düşen satışlarda az da olsa olumlu bir etki yarattı. Eylül’ün son haftasında satışa çıkan Alltrack şimdiden 131 adet satıldı. Bayiler yeni modelin ilk teslimatlarını almaya başladı, Ekim ayı ortasında stokların normal seviyeye gelmesi bekleniyor.

 

18 Ekim’de ABD San Francisco bölge yargıcı Charles Breyer firmanın hileli emisyon yazılımına sahip 475 bin adet 2.0 litre dizel taşıtı geri alma planını onaylayacak ya da red edecek. Bu tarih Volkswagen için önem taşıyor.

 

Bu arada Volkswagen’in ABD’deki 650 bayisinin zararını telafi etme teklifi de Cuma günü yargıç Breyer’e sunuldu. Anlaşma ile, bayilere 18 ay içinde toplam 1.85 milyon dolar ödenecek ve başka bazı ayrıcalıklar sunulacak.

Son Güncelleme : 05 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo