Suzuki Baleno Euro NCAP Sonuçları

Ototeknikveri     05 Ekim 2016 10:05

Suzuki Baleno süpermini beş kapılı hatchback standart güvenlik donanımı ve opsiyonel güvenlik paketiyle Euro NCAP testlerine girdi. Baleno standart donanımla üç yıldız, güvenlik paketi ile ise dört yıldız aldı.

Suzuki Baleno Euro NCAP Sonuçları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Suzuki Baleno yetişkin yolcu kategorisinde %80, çocuk yolcu kategorisinde %73, yaya kategorisinde %65, güvenlik yardımcısı kategorisinde %25 başarı gösterebildi. Opsiyonel güvenlik paketi ile test edildiğinde ise Baleno yetişkin yolcu kategorisinde %85, çocuk yolcu kategorisinde %73, yaya kategorisinde %65, güvenlik yardımcısı kategorisinde %43 ile dört yıldız aldı. Baleno’nun standart güvenlik donanımı ön ve yan hava yastıkları (diz ve pelvis yastığı yok), emniyet kemeri ön gerdiriciler ve yük sınırlayıcı, emniyet kemeri hatırlatıcı, Isofix ve hava yastığı kesme anahtarından oluşuyor. Güvenlik paketinde bunların yanı sıra şehirlerarası ve şehiriçi AEB sistemi geliyor.

 

Ön camın kenar kısımları hariç, Baleno’nun tampon ve kaputunun büyük ölçüde iyi yaya koruma performansı gösterdiği belirtildi. Baleno yanal çarpma testlerinde cansız mankenlerde yapılan inceleme göğüs korumasının zayıf olduğunu gösterdi, hava yastığının yanlış şişmesi dolayısı ile kafa koruması notu da iyiden yeterliye düşürüldü. Ön ve arka koltukların arkadan gelen travmalara karşı iyi koruma sağladığı tespit edildi.

 

Radar fren destekli opsiyonel güvenlik paketiyle yapılan testlerde AEB şehiriçi sisteminin performansı yeterli bulundu. Baleno için opsiyonel hız asistanı sistemi de sunuluyor ancak bu sistem Euro NCAP değerlendirmelerine alınmadı.

Son Güncelleme : 05 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo