Crossblue konseptinin üretim adı belli oldu: 2017 Volkswagen Atlas

Ototeknikveri     06 Ekim 2016 05:11

Volkswagen’in yedi koltuklu Crossblue konseptinin üretim versiyonu Atlas adını alacak ve Tiguan ile Touareg’in arasında konumlanacak.

Crossblue konseptinin üretim adı belli oldu: 2017 Volkswagen Atlas
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Atlas ismini ABD’de altı ay önce tescil ettirmişti. Firma henüz üretim versiyonunun ismini doğrulamış ya da otomobilin fotoğraflarını yayınlamış değil ancak kaynaklar haberin doğruluğundan emin. Modelin şu ana kadar sızan fotoğrafları üretim öncesi bir prototipe ait. Bu fotoğraflar Ağustos ayında ortaya çıkmıştı. Yeni yedi koltuklu model 2013 yılının Crossblue konseptini temel alıyor. Modelin son halinin tasarımının buna sadık kalması bekleniyor. Modelin stili ilk önce yeni Tiguan’da gördüğümüz büyük SUV görünümünden evrimleşmiş, ayrıca 2017 Touareg dış cephesi de örnek alınmış. Crossblue iri yapılı bir kaput, köşeli tekerlek bombeleri gibi kendine özgü özelliklere de sahip. Bu özellikler modele daha sert bir görünüm kazandırıyor.

 

Piyasaya çıktığında model Volkswagen’in genişleyen SUV serisinde Tiguan ile Touareg birlikte yer alacak. 2013 yılında tanıtılan Crossblue konsepti 190 hp 2.0 litre dizel motor bunu destekleyen iki elektrikli motora sahipti. Eletkrikli motorlardan önde olan 55 hp, arkadaki ise 115 hp güç çıkışına sahipti. Sistemin toplam çıkış gücü 302 hp, tork değeri ise 699 Nm. Elektrik motorlarının gücü ise bagaj zeminine yerleştirilmiş 9.8 kWh lityum-iyon bataryadan geliyordu.

 

Buna benzer bir hibrit sistemin Crossblue’nun üretim versiyonunda da yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Daha geleneksel turboşarjlı dört silindirli dizel ve benzinli motorlar da seride bulunacak. Turboşarjlı V6 motor bazı piyasalarda sunulacak. İnternete sızan fotoğraflarda bir V6 logosu görülüyor.

 

Crossblue üretim modelinde standart olarak önden çekişli sürüş sistemi bulunacak. Dört çekişli sürüş sistemi opsiyonel olarak sunulacak ancak üst donanım seviyelerinde standart olması da muhtemel.

 

Volkswagen’in Crossblue ya da yeni adıyla Atlas modelini 2017’de Detroit otomobil fuarında tanıtması bekleniyor. Otomobilin Avrupa'da piyasaya sürülmeyeceği, daha çok ABD ve Çin piyasalarına odaklanılacağı gelen bilgiler arasında Volkswagen’in Shanghai 2013 konseptiyle önizlemesi yapılan sportif bir Crossblue konsepti de daha sonra seriye eklenebilir.

 

Volkswagen T-Cross ve T-Roc konseptlerinin de üretim versiyonlarını çıkartacak. Bu kompakt modeller kendilerine özgü şehirli bir görünüme sahip olacak.

Son Güncelleme : 07 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo