Yeni Nissan Micra, Note’un boşluğunu dolduracak

Ototeknikveri     06 Ekim 2016 05:32

Nissan’ın Micra hatchback modeli Avrupa’da Note minivan piyasadan kaldırıldıktan sonra oluşan ürün boşluğunu dolduracak.

Yeni Nissan Micra, Note’un boşluğunu dolduracak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Nissan yeni nesil Micra’da iç genişliğe ve dış cephe tasarımına özellikle önem verdi. Geçen hafta Paris’te tanıtılan, yeni nesil hatchback model Juke yarı kompakt SUV ile birlikte satılacak. Nissan Note modelinin Avrupa satışlarını durdurdu. Bu model firmanın yarı kompakt segmentindeki üçüncü modeliydi. Küçük otomobil segmentinde üç model birden sunmak müşteriler için kafa karıştırıcı oluyordu. Nissan bu yüzden model seçeneklerini sadeleştirme yoluna gitti. Boyutu büyüyen yeni nesil Micra ise segmentin en büyüklerinden birisi haline geldi. Yeni otomobilin etkileyici köşeli tasarımı Nissan’ın imajını güçlendirmesini sağlayacak. Model önceki nesile kıyasla çok daha çekici hale getirildi.

 

Yeni Micra şerit koruma asistanı gibi güvenlik teknolojileriyle gelecek. Motor seçenekleri arasında 1.5 litre dizel ve üç silindirli, turboşarjlı, benzinli 0.9 litre motor da bulunacak. Nissan Avrupa satış ve pazarlama sorumlusu Guillaume Cartier net bir fiyat vermese de yeni Micra’nın önceki nesilden daha pahalıya satılacağını belirtti. Yeni Micra’nın Avrupa için üretimi firmanın ortağı Renault’ya ait Flins fabrikasında, Fransa’da yapılacak. Yeni Micra, Renault’nun Fransa fabrikalarında üretilen ilk Nissan olacak. Şu an piyasada olan Micra, Avrupa’ya Hindistan’dan dağıtılıyordu.

Minivan segmentinde düşüş

Nissan Note modelinin İngiltere Sunderland fabrikasındaki üretimini durduracak. Bunun yerine gelecek bahar aylarından itibaren yeni Micra piyasaya sürülecek. Guillaume Cartier yarı kompakt minivan segmentinin düşüşte olduğunu, satışlar segmentin popüler zamanında 1.1 milyon adeti bulurken şimdi 600 bin adete kadar düştüğünü söyledi. Note satışlarının yarıdan fazlası İngiltere’deki müşterilere yapılıyordu.

 

Note Nissan’ın anaakım modelleri içinde satışı en düşük olanı. Modelin sekiz aylık Avrupa satışları önceki yıl 33 bin 38 adetken bu yıl 24 bin 800’e kadar düştü. Nissan yılın ilk sekiz ayında Avrupa’da 39 bin 168 Micra sattı, geçen yılın aynı döneminde bu rakam 43 bin 180 adetti.

Son Güncelleme : 07 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo