2018 Opel Corsa ilk kez görüntülendi

Ototeknikveri     08 Ekim 2016 07:16

Opel mühendisleri yeni nesil Corsa’yı test etmeye başladılar. Modele Corsa F adı verilmesi bekleniyor.

2018 Opel Corsa ilk kez görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni modelin prototipine ait ilk fotoğraflar internete sızdı. Fotoğraflarda otomobilin yeni bir platform kullandığı ve tasarımında önemli değişiklikler olduğu görülüyor. Yeni Corsa’nın yan profilinin de değiştiği ve prototipte gündüz sürüş ışıklarının da entegre edildiğine bakılırsa üretim versiyonu farlar kullanıldığı anlaşılıyor. Farların içindeki lensler Bi-Xenon teknolojisi kullanıldığını düşündürüyor. Opel yeni Corsa’yı hazırlarken Ford da yeni Fiesta’nın hazırlığı içinde. Bu iki model doğrudan birbirleri ile rekabet edecek.

 

Yeni Fiesta’nın piyasaya Alman rakibinden daha önce çıkması bekleniyor çünkü prototipi Almanya ve Avrupa’da pek çok kez görüntülendi. Bu arada Volkswagen de yeni Polo’yu geliştirme aşamasında. Bu da 2018 yılı itibariyle segmentteki rekabete yeni bir boyut katacak. Bu tarihte üç model de piyasada olabilir. Citroen yeni C3 modelini piyasaya çıkarttı. Partneri Peugeot ise 208 serisini geçen yıl bir güncellemeyle zenginleştirdi. Renault Clio modelini güncelledi ve bu yıl piyasaya sürdü. Mk 5 Clio ise 2019’da piyasada olacak ve 2018 Fiesta, Polo ve Corsa ile rekabet edebilecek.

 

Ağabeyleri gibi, Opel Corsa’nın da biraz ağırlık kaybetmesi ve daha ekonomik motorlara sahip olması bekleniyor. Alman süpermini teknolojisi ve onu seleflerinden ayıran yepyeni tasarımıyla dikkat çekecek.

Son Güncelleme : 08 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo