Mercedes Eylül ayında bütün piyasalarda rekor kırdı

Ototeknikveri     08 Ekim 2016 07:34

2016 Mercedes’in yılı oldu. Satış rekorları kıran marka dünyanın en çok satan lüks otomobil markası oldu.

Mercedes Eylül ayında bütün piyasalarda rekor kırdı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2015’te de gayet başarılı olan Mercedes yine de BMW’yi tahtından edememişti. 2016’nın ilk yarısından sonra ise Mercedes öne geçti ve liderliğini koruyor. Markanın yeni modelleri arasında en çok öne çıkan E-Class oldu. Bu modeller ile firma Eylül ayında satış yaptığı tüm piyasalarda rekor kırdı. Eylül ayı içinde dünya genelinde 211 bin 286 adet Mercedes satıldı. Bu da firma tarihinde bir ay içinde elde edilen en yüksek satış rakamı. Firma geçen yılın üçüncü çeyreği, geçen yılın Eylül ayı ve geçen yılık ilk dokuz ayı satış rakamlarını geride bıraktı. Firmanın başarısı tek piyasa ile sınırlı kalmadı, Avrupa, Asya-Pasifik ve NAFTA piyasalarının tümünde büyüme yakalandı. En çok satan modeller SUV’ler ve E-Class sedan oldu. E-Class T-Modell, uzun aks aralıklı E-Class sedan, C-Class Cabrio ve GLC Coupe gibi yeni otomobillerin firmanın tüm yıl satışlarına da büyük katkı yapması bekleniyor.

 

Avrupa’da Eylül ayı satışları 98 bin 877 adete ulaştı. Bu da geçen yıla kıyasla %15 büyüme ifade ediyor. Asya-Pasifik bölgesinde %15.9 büyüme ile 72 bin 760 adet Mercedes satıldı.

 

Tarihinin en iyi çeyrek yılını, en iyi dokuz ayını ve en iyi tek ay satış rakamlarını yaşayan Mercedes-Benz’in Stuttgart’daki merkezinden şu sıralar yeni modellerle ilgili çalışamalar devam ediyor.

Son Güncelleme : 08 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo