2017 BMW 5 Serisi’nden ipucu videoları

Ototeknikveri     10 Ekim 2016 02:15

BMW bu ay içinde tanıtacağı yeni 5 Serisi sedan modelinden ipucu videoları yayınladı.

2017 BMW 5 Serisi’nden ipucu videoları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni modelin Ekim ayı içinde kamuflajsız şekilde bütünüyle ortaya çıkması bekleniyor. E-Class ve A6 ile rekabet edecek yeni modelin daha önceki ipucu görüntüleri ve casus fotoğraflarında kaporta ve kabin anlamında evrim geçirmiş bir tasarım karşımıza çıkıyordu. Yeni nesil öncekinden biraz daha uzun, geniş ve yüksek olacak. Bunun iç kabin genişliğini ve konforu da arttırması bekleniyor. Bagaj kapasitesi de buna bağlı olarak artabilir. BMW ayrıca yeni 5 Serisi’nin firmanın CLAR platformunu kullanacağını ve 100 kilograma yakın ağırlık kaybedeceğini açıkladı. Modelde direksiyon ve şerit kontrolü asistanı ya da kavşak uyarısı sistemi gibi yarı otonom sürüş teknolojileri bulunacak. Ek olarak, orta boy sedan model “Remote View 3D” özelliği ile gelecek. Bu teknoloji sayesinde otomobil sahipleri otomobillerini üzerindeki kamera ve akıllı telefon uygulaması aracılığı ile uzaktan görüntüleyebiliyor.

Modelde turboşarjlı dört, altı ve sekiz silindirli motorlar ve en az bir tak-çalıştır hibrit versiyon sunulacak. Performans versiyonu 626 hp (467 kW) gücünde M5 biturbo 4.4 litre V8 motor ile gelecek. Bu motorlara otomatik vites eşlik edecek, zira BMW talep azlığı nedeniyle manuel vitesleri kaldırma kararı aldı. M versiyonu sedan arkadan çekişli olacak ancak opsiyonel xDrive dört çekişli sistem de sunulacak.

Sedan modelin çıkışını takiben, pratik Touring de 2017’nin ilk yarısında seriye katılacak. Sedan modelin uzun aks aralıklı bir versiyonu da planlar arasında ve bunun da gelecek yıl çıkması bekleniyor. Bu versiyon sadece Çin’de sunulacak. Serinin daha altında 5 Serisi GT de yer alacak.

 

Sedan modelin üretimi 2016 yılı sona ermeden Almanya’da Dingolfing fabrikasında başlayacak. 2017 yılında Magna Steyr’in Avusturya Graz’daki fabrikasında da üretim yapılacak.

Son Güncelleme : 11 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo