Seat yeni X-Perience modelleri planlıyor

Ototeknikveri     10 Ekim 2016 11:46

Seat geçtiğimiz günlerde Paris Otomobil Fuarı’nda potansiyel bir X-Perience modelini daha tanıtmıştı. Öyle görünüyor ki firma bununla yetinmeyecek.

Seat yeni X-Perience modelleri planlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İspanyol marka önümüzdeki yıllarda çok sayıda off-road temalı yeni model çıkartacak. Kardeş markalar Volkswagen, Audi ve Skoda’nın Alltrack, Allroad ve Scout versiyonları gibi, Seat da X-Perience versiyonlarında standart modelleri alarak hafif off-road yetenekleri ve stili ile harmanlayacak. Seat bu yaklaşımı ilk kez Leon ST’ye uyguladı ve şu an için bu temaya sahip tek model Leon ST. Paris’te tanıtılan X-Perience üretim aşamasına yakın gibi görünüyordu. Seat eğer pozitif kamuoyu tepkisi alırsa konsepti üretime taşıyacak ve bu tarzda modeller devam edecek.

Seat tasarım şefi Alejandro Mesonero çok sayıda X-Perience modeli çıkartabileceklerini, Mii şehir otomobiline de bir X-Perience versiyonu kazandırabileceklerini belirtti. X-Perience versiyonu eklenmeye aday diğer modeller arasında Ibiza hatchback ve yine Ibiza temel alınarak geliştirilmiş, yeni çıkacak Seat Arona crossover da var.

 

Seat geçtiğimiz günlerde Mii X-Perience konseptini de Barselona’da Mobil Dünya Konferansı’nda tanıtmıştı. Konsept Volkswagen Cross Up! ile benzer bir yaklaşıma sahip. Bu arada Volkswagen Volkswagen Cross Up! modeli Mii ve Skoda Citigo ile aynı temelleri paylaşıyor.

Son Güncelleme : 11 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo