Tesla yeni Model Y SUV’yi bu ay tanıtabilir

Ototeknikveri     11 Ekim 2016 08:01

Elektrikli otomobil geliştiren ve üreten Tesla, gelecek hafta ürün serisini yeni bir küçük SUV ile genişletecek.

Tesla yeni Model Y SUV’yi bu ay tanıtabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Elon Musk, Tesla’nın geleceğinde yeni bir sayfa açıyor. Musk, 17 Ekim’de yeni ancak beklenmedik bir ürün tanıtacaklarını duyurdu. Musk daha önce çok konuşulan Model Y kompakt SUV, yeni bir elektrikli minibüs ve bir pikap kamyonetin Tesla’nın gelecek model serisini oluşturacağını açıklamıştı. Gelecek hafta yapılacak tanıtımın bu ürünlerden birisi için, özellikle de küçük SUV için olacağı düşünülüyor. Bir kez daha Twitter’ı halkla ilişkiler platformu olarak kullanan Tesla CEO’su Musk, Model Y isminin gelecek bir modelde kullanılacağını bu sosyal meday platformunda kendisine yöneltilen gelecek isimlendirme stratejileri ile ilgili bir soruyu yanıtlarken belirtmişti. Musk’ın açıklamalarına göre şu an uygulanan “S3XY” isimlendirme stratejisi bırakılabilir. Firma bu strateji ile Model S, Model 3 (Ford isim haklarına sahip olduğu için Model E yerine 3 kullanıldı), Model X ve yakında çıkacak Model Y isimlerini otomobillerine vermişti.

 

Diğer bir Tweet’inde ise Musk, Model Y için, Tesla otobüs/minibüs için ise Model X’in temel alınacağını belirtti.

 

Kaliforniya merkezli markanın geçen ay yapılan “master plan” açıklamasında da gelecekte çıkartılacak bir kompakt SUV model onaylandı ve Model Y ismi spekülatörler tarafından kısa sürede bu modele bağlandı. SUV’de Model X’in tasarımından faydalanılması ancak karmaşık martı kanadı tipi kapıların kaldırılması bekleniyor. Modelin fiyatının ise Model 3’ün üzerinde olacağı düşünülüyor. Şu an için başka bir ayrıntı ortaya çıkmadı.

 

Tesla elektrikli mnibüs de planlar arasında

Musk ayrıca Tesla elektrikli minibüs ile ilgili de detaylar verdi. Tweetlerinde yeni yüksek yolcu kapasiteli şehir içi ulaşım taşıtının geliştirme aşamasında olduğunu söyleyen Musk bunun Model X şasisi üzerine inşa edileceğini açıkladı. Tesla yöneticisi aynı zamanda taşıtın yolcu kapasitesinin şaşırtıcı derecede yüksek olacağını vurguladı. Bu yüzden en az sekiz koltuklu bir araç bekleniyor.

 

Şasi zaten mevcut olduğu için modelin en geç gelecek yılın sonunda ortaya çıkması muhtemel. Modelde temel alacağı Model X ile aynı elektrikli güç aktarım mekanizmaları, iki ve dört çekişli sürüş sistemi seçenekleri, tablet stili dikey dokunmatik ekran ve otopilot otonom sürüş sistemi yer alabilir.

Son Güncelleme : 12 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo