Mahindra e20 Plus elektrikli otomobilden yeni ipuçları

Ototeknikveri     12 Ekim 2016 12:05

Yeni dört kapılı elektrikli şehir otomobili Mahindra e20 Plus, ipucu fotoğrafları ile piyasaya çıkışının yaklaştığı sinyallerini verdi.

Mahindra e20 Plus elektrikli otomobilden yeni ipuçları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hindistanlı otomobil üreticisi Mahindra e20 elektrikli şehir otomobilini İngiltere’de satışa sunmuştu, şimdi ise modelin e20 Plus adı ile yeni bir versiyonu yolda. Üç kapılı model şu an 12 bin 995 sterlinden satışta. Yeni dört kapılı versiyon ise ipucu fotoğrafları ile göz kırpıyor. Fotoğraflarda fazla ayrıntı yok ancak dört kapılı tasarımın nasıl göründüğüne dair biraz fikir edinilebiliyor. 15 bin sterlinden satılması beklenen model ekstra kapıları ile aileler için kolaylık sağlayacak, arka koltuklara erişim daha pratik olacak. E20 Plus modelinin detayları henüz belli değil ancak iki kapılı versiyonda 42 bhp güç çıkışı ve 91 Nm tork üreten 31 kW elektrikli motor bulunduğu biliniyor. Bu motorla otomobil yaklaşık olarak saatte 102 km’ye kadar hız yapabiliyor. Otomobil 4.9 saniyede sıfırdan saatte 40 km hıza, 18 saniyede ise saatte 80 km hıza ulaşabiliyor.

 

E20 şu anda Hindistan’da İngiltere’deki fiyatının yarısından da ucuza satılıyor (6 bin sterlin). Aradaki fiyat farkı Mahindra’nın modeli talepkar İngiliz müşteriler için kapsamlı şekilde güncelleştirmesinden kaynaklanıyor. Model İngiltere’de daha fazla performans ve sürüş mesafesi, ilave donanım ve güvenlik yükseltmelerine sahip. Başlangıç fiyatı batarya ile birlikte Renault Twizy (18 bin 445 sterlin) modelinden daha ucuz.

 

14 kWh lityum-iyon batarya paketi giriş seviyesinde 127 km elektrikli sürüş mesafesi veriyor, “Revive” modunun sunduğu acil durum şarjı ile mesafe 141 kilometreye kadar çıkıyor. Normal soket ile pilin tam dolması dokuz saat sürüyor. TechX modeli ise hızlı şarj ile 90 dakikada %90 şarj olabilecek.

 

E20 iki donanım seviyesi ile geliyor; giriş seviyesi e20 City ve e20 TechX. Giriş seviyesi kumaş koltuklar, elektrikli pencereler elektrikli direksiyon, ısıtma ve LCD dijital kontrol paneli sunuyor. TechX ise (15 bin 995 sterlin) klima, Blaupunkt dokunmatik ekranlı uydu navigasyon sistemi, uzaktan otomobilin ısınmasını ve soğumasını sağlayabilen akıllı telefon uygulaması ile geliyor.

 

E20’nin güvenlik donanımları arasında ise iki hava yastığı, ABS ve ESP, ayrıca arka koltuklar için ISOFIX bulunuyor. 940 kg ağırlığındaki taşıt quadricycle (motosiklet motoruyla çalışan dört tekerlekli küçük taşıt) kategorisine girmek için fazla ağır, bu yüzden temel güvenlik donanımı sunmak zorunda. Taşıtın Euro NCAP güvenlik testlerinde göstereceği performansı henüz bilmiyoruz.

 

E20, M1 sınıfı otomobil kategorisine girdiği ve saatte 102 km hıza ulaşabildiği için şehirlerarası yollara da uygun ancak taşıtın öncelikli amacı bu değil ve daha çok 35 km’lik şehir içi günlük ulaşım ihtiyaçları için kullanılacağı düşünülüyor.

 

Mahindra bayileri olmadan e20 modelini web sitesi üzerinden satıyor ve müşterilere doğrudan teslim ediyor. Mahindra’nın elektrikli taşıtlar yöneticisi Arvind Matthew servis ve bakım işlerinin %90’ının firmanın gezici ekipleri tarafından otomobil sahiplerinin evlerinde yapılabileceğini belirtti.

 

Mahindra Londra, Birmingham, Bristol ve Milton Keynes’de test sürüşü imkanı sunuyor.

Son Güncelleme : 12 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo