BMW 5 Serisi GT, 6 Serisi’ne geçecek

Ototeknikveri     13 Ekim 2016 12:54

BMW 5 Serisi Gran Turismo modelini 6 Serisi’ne geçirecek. 6 Serisi GT’nin 2017’nin sonlarına doğru çıkması, yeni 5 Serisi sedan ile aynı platform ve motorlara sahip olması bekleniyor.

BMW 5 Serisi GT, 6 Serisi’ne geçecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni BMW 5 Serisi GT test esnasında görüntülendi. Modelin ön ve arka kısım stilinde belirgin yenilikler görülüyor. Sedan ve Touring versiyonlarından ayrılması için modele daha özgün bir stil uygulanacak. BMW’nin Münih’teki merkezinden kaynaklar yeni nesil GT’nin artık 5 değil 6 Serisi GT adı ile piyasaya çıkacağını ve doğrudan 6 Serisi Gran Coupe’nin yerini alacağını söylüyor. Modelin fiyatının da yükselmesi bekleniyor. Otomobilin büyük kısmı ağır kamuflaj altında olsa da ön yüzün şu anki 5 Serisi ile benzer olduğu ve arka kısımda bir takım revizyonlar yapıldığı anlaşılabiliyor. Bagaj kapağı da kamuflajlanarak arka kısmın şekli örtülmeye çalışılmış, buradan arkada büyük yenilikler olabileceği tahmin ediliyor.

 

BMW’nin yeni nesil 5 Serisi GT modelinin prototipleri geçen yılın sonlarından beri yollarda test ediliyor. Yeni modelin 2017 Frankfurt otomobil fuarında tanıtılması bekleniyor. Yeni 5 Serisi sedandan bir yıl sonra gelecek GT, 5 Serisi’ndeki üç farklı kaporta stilinin en sonuncusu olacak. Touring modelinin de gelecek Mart ayında Cenevre’de tanıtılması bekleniyor.

 

İkinci nesil bugünkü modelin hathcback benzeri bazı özelliklerini terk edecek. Son gelen casus fotoğraflarda arka kısımda bagajın daha net vurgulandığı ve tavan çzigisinin daha eğimli olduğu görülüyor. Önde 5 Serisi sedan versiyonundan ve 2013’te tanıtılan Pininfarina Gran Lusso konseptinden bazı özellikler göze çarpıyor.

 

Sedanda olduğu gibi, yeni GT de yeni bir platform kullanacak. OKL platformu yeni 7 Serisi’nde de kullanılıyor. Bu mimari sayesinde sedan versiyon eskisinden 100 kg daha hafif olacak. Aynı şey GT için de uygulanabilirse otomobil bugünkü 1990 kg ağırlığından daha düşük bir ağırlığa sahip olacak.

 

Motor seçenekleri 5 Serisi’nin geri kalanını yansıtacak. İlk çıkışta BMW’nin dört silindirli benzinli ve dizel motor seçenekleri sunulacak. Daha sonra 3.0 litre altı silindirli benzinli ve dizel modeller ve tak-çalıştır hibrit versiyon da çıkacak. Hibrit sistemde 2.0 litre dört silindirli benzinli motorla elektrikli motor birarada bulunacak.

 

5 Serisi GT müşteriler için hala niş bir seçenek. Model 2015’te İngiltere’de sadece 865 adet satıldı. Kıyaslamak gerekirse, geçen yıl 5 Serisi Touring 4947 adet, Sedan versiyon ise 15 bin 616 adet satılmıştı. Şu an piyasada olan GT modelinin fiyatı 38 bin sterlinden başlıyor. Yeni modelde bunun 40 bin sterline çıkması bekleniyor.

Son Güncelleme : 13 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo