İşte yeni 2018 Opel Corsa

Ototeknikveri     13 Ekim 2016 03:45

Yeni 2018 Opel Corsa (Vauxhall) ilk kez test esnasında görüntülendi.

İşte yeni 2018 Opel Corsa
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Süpermini sektörü rekabetin en yoğun olduğu sektörlerden birisi. Bu yüzden Opel sadece iki yıl önce yeni bir model çıkarttığı halde şimdiden bir sonraki yeni nesil Corsa’yı hazırlıyor. Yeni Corsa 2018’de gelecek, bu arada yeni Ford Fiesta, VW Polo ve Seat Ibiza da rekabete katılacak. Beşinci nesil Opel Corsa ilk kez Almanya’da test esnasında görüntülendi. Piyasada olan modelle karşılaştırıldığında yeni nesil daha büyük ve daha pratik olacak gibi görünüyor. Profilden bakıldığında yeni Corsa’nın aks aralığının piyasadaki modelden belirgin şekilde daha uzun olduğu anlaşılıyor. Kaput ve ön sarkıntı ise kompakt boyutları korumak için daha kısa tutulmuş. Değişikliklerin temelinde yeni bir platform yatıyor. Bu platform Astra’da kullanılan mimarinin daha küçük bir versiyonu. Boyuttaki büyümenin yanı sıra yeni platformun bir avantajı da ağırlıkta ciddi oranda azalma olacak. Bu da yakıt ekonomisini ve performansı iyileştirecek.

 

Platformda yoğun oranda dayanıklılığı yüksek ancak ağırlığı düşük çelik kullanılması sayesinde Opel Astra önceki nesile kıyasla 50 kg kaybetmişti. Hafif kaporta boş ağırlıktan da 77 kg tasarruf sağlamış ve model toplamda 200 kg ağırlıktan kurtulmuştu. Yeni Corsa’da ise bu kadar büyük bir kilo kaybı beklenmiyor ancak yeni şasi ve daha hafif paneller sayesinde 100 kg’ya kadar bir hafifleme olabilir.

 

Kaputun altında ise büyük değişiklikler beklenmiyor. Mevcut benzinli ve dizel motorlar devam ettirilecek, bunların güç çıkışlarında ve verimliliklerinde bazı iyileştirmeler yapılacak. Bu da üç silindirli 1.0 litre turbo, daha güçlü 1.4 litre dört silindirli turbo ve 1.6 litre dizel motor sunulacağı anlamına geliyor.

Son Güncelleme : 13 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user
  • User

    Misafir71734 1.6 dizel b segment aracı için fazla olabilir.PSA grubu, opel corsada 1.2 vti 130 hp motor, 1,2 pure tech 82 bg ve 1.4 e-hdi 92 bg motor kullanması halinde gerçekten satış rekoru kırar.sanırım yeni kasa k kasa astranın ufaltılmış bir modeli olacak.

    10 02 2018 12:27 Yanıtla Beğen (0) Şikayet Et

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo