Seat Ateca'nın sınırları zorlayan 25 bin kilometrelik testi

Ototeknikveri     13 Ekim 2016 04:57

Seat Ateca, yakında ülkemizde de satışa sunacağı yeni SUV modeli Ateca'yı üç hafta süren zorlu testlere tabi tuttu.

Seat Ateca'nın sınırları zorlayan 25 bin kilometrelik testi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Seat Ateca, 50 mühendis ve 40 otomobille birlikte İspanya’nın güneyinde gölgede 45 dereceyi bulan sıcaklıklarda çöl testinden geçti. Zorlu testler üç hafta sürdü.

 

Kontrollü iniş testi

Üç haftalık 80 test kapsamında ilk kategori çekiş ve kontrollü iniş testi oldu. Bu testte %35’e varan meyilli inişlerde çekiş kontrol sistemleri sınandı. Teste tabi tutulan “kontrollü yokuş iniş sistemi”, sürücünün fren pedalını aktive etmesine gerek kalmadan kontrollü iniş ve gereken durumlarda ABS sistemini otomatik devreye sokma yeteneğine sahip.

 

Yedekte çekme testi

Yedekte çekme testi ise bir diğer kategori. Taşıt bir treyler çekerken kontrolü kaybetme riski daha yüksektir. Bu test ile treyler stabilite programının performansı ölçülüyor. Sistem otomobilin treyler çekiş esnasında stabil kalmasını sağlıyor.

 

Klapper testi

Tipik bir otomobil 3 binin üzerinde parçaya sahiptir. Klapper testi ile bütün bu parçaların mükemmel bir ahenk içinde çalışıp çalışmadıklarına bakılıyor, yolculara istenmeyen gürültüler yansıtan bir bileşen varsa bu tespit edilmeye çalışılıyor. Test çok farklı yol koşullarında ve yüzeylerde yapılıyor.

 

Toz testi

Bu testte öndeki bir otomobil çölde büyük bir toz bulutu bırakarak ilerliyor. Öncü otomobili takip eden diğer otomobillerin hava filtrelerinin dayanma süresi ölçülüyor.

 

Çakıl testi

Bu testte özel hazırlanmış çakıllı bir pistte 3 bin kilometre sürüş yapılıyor. Çakıllı zeminin otomobilin alt şasisi, tekerlek bombeleri ve tamponların dış ve alt yüzeylerindeki etkilerine bakılıyor. Hedef otomobilin kullanım ömrü boyunca tüm parçaların dayanması.

 

Yaklaşık bir aylık test sürecinde otomobiller bütün konfigürasyonları ile ayrı ayrı test edildi. Yüzlerce mühendis ve teknisyenin eşlik ettiği ekstrem testler sayesinde otomobilleri ileride kullanacak müşteriler dünyanın her yerindeki yollarda otomobillerini güven ve konfor içerisinde sürebilecek. Bundan sonraki adım ise kış testi.

Son Güncelleme : 13 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo