2017 BMW 5 Serisi Detayları ve Özellikleri

Ototeknikveri     13 Ekim 2016 10:28

Yedinci nesil olan yeni BMW 5 Serisi sedan resmi olarak tanıtıldı. 2017 yılı Şubat ayından itibaren yollara çıkan yeni 5 Serisi sedan, tasarımı ve teknolojisi ile öne çıkacak.

2017 BMW 5 Serisi Detayları ve Özellikleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yedinci nesil BMW 5 Serisi sedan sportif, seçkin ve şık duruşuyla 2017 yılı Şubat ayından itibaren yollarda olacak. Geliştirilmiş dinamikleri, rakipsiz sürüş yardımı sistemleri, üst düzey bağlanabilirlik teknolojileri ve inovatif işletim sistemi otomobilin en önemli yeni özellikleri arasında. BMW 5 Serisi önceki nesillerinin olağanüstü başarısını daha ileriye taşıyacak her türlü donanıma sahip. Modelin altı nesli dünya çapında 7.6 milyondan fazla sattı. Yedinci nesil ise bunu geleceğe aktarmaya aday.

 

BMW AG Yönetim Kurulu Başkanı Harald Krüger’in yeni BMW 5 Serisi ile ilgili açıklamaları şöyle: “Yedinci nesil BMW 5 Serisi geleceği işaret ediyor. Gelecekteki başarımızda teknolojik liderlik, duyusal anlamda zengin ürünler ve dijitalleştirmeyi çok önemli görüyoruz. Büyük otomobiller sınıfındaki model portfolyomuzun genişlemesi ile pek çok müşterimizin isteklerini tatmin edebiliyoruz. Yeni BMW 5 Serisi’nin teknolojik olarak yeni standartlar belirleyeceğini, aynı zamanda çekiciliğini arttırarak devam ettireceğini düşünüyorum. 5 Serisi, business sedan sınıfının simgesi olarak kalmaya devam edecek”.

Üstün sürüş keyfi ve rakipsiz aerodinamikler

Alüminyum ve yüksek dayanıklılıkta çelik malzemelerin kullanıldığı, BMW’nin verimli ve hafif yapılı tasarım konseptinin başarıyla uygulanması sayesinde 5 Serisi sedan otomobilin ağırlığı önceki nesile göre 100 kg azalıyor. Yeni tasarlanan şasi, düşük çekim merkezi, BMW’nin alameti farikası niteliğinde düzgün ağırlık dağılımı ve hafif kaporta olağanüstü sağlamlık sağlıyor, bunun yanı sıra uzun yol konforuyla birleşen dinamik bir sürüş deneyimi sunuyor. İntegral aktif direksiyon gibi çeşitli şasi seçenekleri -xDrive akıllı dört çekişli sürüş sistemiyle birlikte- sınıfının en üzerine yerleşmek üzere tasarlanmış BMW 5 Serisi’ne yeni yetenekler kazandırıyor. Yeni 4935 mm uzunluğundaki BMW 5 Serisi sedan 0.22 hava sürtünme katsayısı ile sınıfında standartları bir kez daha yeniden belirliyor.

Otomatik sürüşe giden yeni bir adım daha

Yeni BMW 5 Serisi’nde geniş kapsamlı sürüş yardımı seçenekleriyle sürücüye çok iyi destek veriliyor, sadece tehlikeli durumlarda değil trafik sıkışıklığı ya da yavaş akan trafik gibi durumlarda da kolaylık sağlanıyor. Standart stereo kamera, opsiyonel radar ve ultrason sensörlerle birlikte otomobilin etrafındaki bölgeyi tarıyor. Yeni BMW 5 Serisi’nde kurtarma yardımı, çapraz trafik uyarısı, şerit değiştirme asistanı, şerit koruma assitanı ve yan çarpma koruması gibi özellikler de sunuluyor. Yan çarpma koruması şerit işaretlerini takip ederek ve otomobilin etrafını tarayarak sürücünün çarpmalardan kaçınmasını sağlıyor, düzeltici direksiyon komutları da verebiliyor.

BMW 5 Serisi otomatik sürüş bakımından da bir adım daha atıyor, opsiyonel aktif seyir kontrolü (ACC) sistemi, direksiyon ve şerit koruma asistanı gibi sistemlerle geliyor. Otomobilin hızı akıllı hız asistanı sayesinde sınırlandırılabiliyor, sistem seyir kontrolü ile entegre çalışıyor, otomatik belirlenen hız sürücü tarafından saatte 15 km kadar düşürülebiliyor ya da arttırılabiliyor. Sıfırdan saatte 210 km hıza kadar, otomobil istendiği taktirde gaz, fren ve direksiyonu sürücünün yerine kontrol edebiliyor. Akıllı otomatik durdurma – başlatma fonksiyonu artık rotaya ve trafik durumuna göre kendini ayarlayabiliyor, böylece daha fazla konfor sunuyor.

Sezgisel kullanım ve üst düzey konfor

Daha da kullanıcı dostu yeni BMW 5 Serisi en yeni nesil iDrive sistemi ile donatılmış. En üst donanım seviyesinde sistemde navigasyon, telefon ve multimedya özellikleri, ayrıca 10.25 inç ekranda otomobilin fonksiyonları için kontrol paneli bulunuyor. Sistem iDrive Controller, ses komutu ya da jestler ile kontrol edilebiliyor, istenirse dokunmatik kontroller de kullanılabiliyor. Geniş, karo stili paneller istendiği gibi ayarlanabiliyor ve bu panellerde sürekli güncellenen şekilde menü içerikleri görüntüleniyor. Yeni nesil renkli BMW ön cam sanal kontrol paneli öncekinden %70 daha geniş bir projeksiyon yüzeyine sahip ve trafik işaretlerini, telefon listelerini, radyo istasyonlarını, müzik parçalarını, navigasyon yönergelerini, asistan sistemlerin uyarılarını görüntüleyebiliyor.

Kabindeki konfor ilave depolama alanları ile de arttırılmış. Arkadaki yolculara daha fazla bacak boşluğu ve masaj fonksiyonlu konforlu koltuklar sunuluyor. Dokunmatik sensörlerle koltuklar inovatif şekilde ayarlanabiliyor. İyonizasyonlu ve dört bölgeli klima kontrolünün yanı sıra klima aracılığı ile kabin içerisine koku spreyi de uygulanabiliyor. Özel termoakustik kapsül (SYNTAK) motor yalıtım teknolojisi, ayrıca ön camda ve tavanda akustik yalıtım sayesinde kabindeki gürültü seviyesi kayda değer oranda düşüyor. BMW 5 Serisi sedan için sunulan tüm far versiyonları standart olarak LED teknolojisi ile geliyor. Opsiyonel olarak uyumlanabilir LED farlar da tercih edilebiliyor, bunlar değişken ışık dağıtımı ve 500 metre menzilli akıllı uzun far sayesinde her koşulda etkin aydınlatma sağlarken yoldaki diğer kullanıcıların gözlerini de kamaştırmıyor.

İnsan, makine ve çevre arasında ileri düzey bağlantı

Yeni BMW 5 Serisi bağlanabilirlik anlamında da en yeni ve kapsamlı teknolojileri sunuyor. Geniş BMW ConnectedDrive özellikleri yeni hizmetlerle birlikte müşterilere konfor sunarken zaman da kazandırıyor. Bu yenilikler arasında yeni ParkNow teknolojisi dijital otopark yeri rezervasyonu ve ödemesi ile, On-Street Parking Information sistemi akıllı park yeri arama fonksiyonu ile, opsiyonel Park Asistanı boş park yerlerini bulma ve otomatik park etme özelliği ile yer alıyor. Ayrıca, Microsoft Exchange hizmeti ile artık Microsoft Office 365 kullanıcıları epostalarını, takvim girdilerini, iletişim listelerini otomobillerinden senkronize edebiliyor ve düzenleyebiliyor. Bu arada, opsiyonel uzaktan park sistemi ile BMW 5 Serisi sedan en dark park yerlerinde bile uzaktan anahtarlık ile kontrol edilerek manevra yapabiliyor. Akıllı telefon entegrasyonu da geliştirilerek daha iyi hale getirilmiş. Apple CarPlay desteği, kablosuz akıllı telefon şarjı ve on cihaza kadar kablosuz erişim noktası özellikleri sunuluyor.

BMW Connected Onboard ile kişiselleştirilmiş içerik

BMW’nin kişisel dijital mobilite asistanı BMW Connected Avrupa’da 2016 Temmuz’undan bu yana sunuluyor. Sistemin gelişmiş yeni versiyonu ise BMW 5 Serisi ile gelecek. BMW Connected Onboard sürücülere navigasyon varış noktaları, tahmini varış süresi gibi bilgileri akıllı telefondan otomobilin ekranına aktarak veriyor. Remote 3D View ise sürücülere otomobillerinin ve etrafının görüntüsüne uzaktan erişebilme imkanı sunuyor. Böylece kullanıcı nereye giderse gitsin otomobili gözünün önünde oluyor.

BMW 530i ve BMW 540i: yeni benzinli motorlar

5 Serisi Sedan modellerinin tüm motorları yeni geliştirilmiş, modüler BMW EfficientDynamics ailesine ait. BMW TwinPower Turbo teknolojisi ailenin tüm üyelerini olağanüstü performans ve sıradışı verimlilikle donatıyor. İki dizel motor ve iki benzinli motor ilk çıkıştan itibaren sunulacak, bunlar arkadan çekişli sürüş sistemi ya da BMW xDrive akıllı dört çekişli sürüş sistemiyle çalışacak.

Yeni iki litre dört silindirli sıralı motor BMW 530i için 350 Nm tork ve 185 kW/252 hp çıkış gücü sunacak. Motorun yakıt tüketimi 5.4 litre/100 km, CO2 emisyonu ise önceki nesilden %11 daha düşük; 126 g/km. BMW 530i sıfırdan saatte 100 km hıza 6.2 saniyede çıkabiliyor, maksimum hızı ise saatte 250 km.

 

Piyasaya ilk çıkışta BMW 540i’de amiral gemisi motor 250 kW/340 hp olacak. Bu 3 litre sıralı altı silindirli motor 450 Nm tork değerine sahip. Ekstra güç çıkışına karşın yakıt tüketimi sadece 6.5 l/100 km, CO2 emisyonları ise 150 g/km. Xdrive dört çekişli sürüş sistemiyle, BMW 540i sıfırdan saatte 100 km hıza 4.8 saniyede çıkabiliyor.

BMW 520d ve BMW 530d: yeni dizel motorlar

BMW 520d’de bulunan dört silindirli dizel motor 140 kW/190 hp gücünde ve tork değeri 400 Nm. Yakıt tüketimi manuel vitesle 4.1 l/100 km, Co2 emisyonu ise 108 g/km. Sekiz kademe Steptronic vitesle yakıt tüketimi 4.0 l/100 km, CO2 emisyonu 107 g/km. Sedan bu donanımla sıfırdan saatte 100 km’ye 7.6 saniyede çıkıyor, maksimum hız saatte 237 km.

 

Yeni BMW 530d de dinamikler ve verimlilik anlamında başarılı. 195 kW/265 hp güç çıkışına sahip motorun tork değeri 620 Nm. Altı silindirli sıralı motor ile yakıt tüketimi 4.5 l/100 km ve CO2 emisyonu 118 g/km, bu da önceki nesile göre %13 daha düşük. Yeni BMW 530d sıfırdan saatte 100 km hıza 5.7 saniyede çıkıyor, maksimum hız saatte 250 km.

CO2 şampiyonu, plug-in hibrit ve sekiz silindirli sportif motor

Yeni 5 Serisi sedan modelinin çıkışının üzerinden çok geçmeden, BMW seriye üç motor seçeneği daha ekleyecek. 140 kW/190 hp dört silindirli dizel motor BMW 520d EfficientDynamics ile sekiz kademe Steptronic vites eşliğinde gelecek. CO2 emisyonları sadece 102 g/km, bu da serideki en düşük değer. Ortalama yakıt tüketimi ise 3.9 l/100 km.

 

Mart 2017’de BMW 5 Serisi sedan bir de tak-çalıştır hibrit BMW 530e iPerformance versiyonu ile taçlanacak. BMW eDrive elektrikli sürüş konsepti dört silindirli benzinli motor ile gelecek ve CO2 emisyonalrı sadece 46 g/km olacak (yakıt tüketimi 2.0 l/100 km). Sistemin toplam güç çıkışı 185 kW/252 hp.

 

Mart 2017’de BMW M550i xDrive yeni BMW 5 Serisi’nin sportif seçeneği olacak. Modelin V8 motoru 340 kW/462 hp güç çıkışına sahip, tork değeri ise 650 Nm. Yakıt tüketimi 8.9 l/100 km, CO2 emisyonu 204 g/km. BMW M550i xDrive sıfırdan saatte 100 km’ye 4.0 saniyede çıkabiliyor.

 

11 Şubat 2017’den itibaren piyasada olacak model versiyonları:

BMW 530i/BMW 530i xDrive: Dört silindir benzinli motor, sekiz kademe Steptronic vites

Kapasite: 1,998cc.

Güç: 185 kW/252 hp 5,200 – 6,500 rpm.

Maksimum tork: 350 Nm (258 lb-ft) 1,450 – 4,800 rpm.

Hızlanma: (0–100 km/h [62 mph]): 6.2 s (6.0 s).

Yakıt tüketimi: 5.4 l/100 km [52.3 mpg imp] (5.7 l/100 km [49.6 mpg imp])*.

CO2 emisyonu: 126 g/km (133 g/km).

 

BMW 540i/BMW 540i xDrive: Altı silindirli benzinli motor, sekiz kademe Steptronic vites

Kapasite: 2,998cc.

Güç: 250 kW/340 hp 5,500 – 6,500 rpm.

Maksimum tork: 450 Nm (332 lb-ft) 1,380 – 5,200 rpm.

Hızlanma: (0–100 km/h [62 mph]): 5.1 s (4.8 s).

Yakıt tüketimi: 6.5 l/100 km [43.5 mpg imp] (6.7 l/100 km [42.2 mpg imp])*.

CO2 emisyonu: 150 g/km (156 g/km).

 

BMW 520d/BMW 520d xDrive: Dört silindirli dizel motor, saltı kademe manuel/sekiz kademe Steptronic vites (xDrive için: sekiz kademe Steptronic).

Kapasite: 1,995cc.

Güç çıkışı: 140 kW/190 hp 4,000 rpm.

Maksimum tork: 400 Nm (295 lb-ft) 1,750 – 2,500 rpm.

Hızlanma: (0–100 km/h [62 mph]): 7.7 s/7.6 s (7.6 s).

Yakıt tüketimi: 4.1 l/100 km [68.9 mpg imp] / 4.0 l/100 km [70.6 mpg imp] (4.2 l/100 km [67.3 mpg imp])*.

CO2 emisyonu: 108 g/km / 107 g/km (112 g/km).

 

2017 yılı Mart ayından itibaren piyasada olacak model versiyonları:

BMW 530d/BMW 530d xDrive: Altı silindirli dizel motor, sekiz kademe Steptronic vites

Kapasite: 2,993cc.

Güç çıkışı: 195 kW/265 hp 4,000 rpm.

Maksimum tork: 620 Nm (457 lb-ft) 2,000 – 2,500 rpm.

Hızlanma: (0–100 km/h [62 mph]): 5.7 s (5.4 s).

Yakıt tüketimi: 4.5 l/100 km [62.8 mpg imp] (4.7 l/100 km [60.1 mpg imp])*.

CO2 emisyonu: 118 g/km (125 g/km).

 

BMW 530e iPerformance: Dört silindirli benzinli motor, BMW eDrive electrikli sürüş sistemi (tak-çalıştır hibrit), sekiz kademe Steptronic vites.

Kapasite: 1,998cc.

Toplam güç çıkışı: 185 kW/252 hp 4,460 – 6,500 rpm.

Maksimum sistem torku: 420 Nm (310 lb-ft) 1,450 – 4,000 rpm.

Hızlanma (0–100 km/h [62 mph]): 6.2 s.

Elektrikli sürüş mesafesi: 45 km*.

Yakıt tüketimi: 2.0 l/100 km (141.2 mpg imp)*.

CO2 emisyonu: 46 g/km.

 

BMW 520d EfficientDynamics Edition: Dört silindirli dizel motor, 8 kademe Steptronic vites.

Kapasite: 1,995cc.

Güç çıkışı: 140 kW/190 hp 4,000 rpm.

Maksimum tork: 400 Nm (295 lb-ft) 1,750 rpm.

Hızlanma (0–100 km/h [62 mph]): 7.5 s.

Yakıt tüketimi: 3.9 l/100 km (72.4 mpg imp)*.

CO2 emisyonu: 102 g/km.

 

BMW M550i xDrive: Sekiz silindir benzinli motor, 8 kademe Steptronic vites.

Kapasite: 4,395cc.

Güç: 340 kW/462 hp at 5,500 rpm.

Maksimum tork: 650 Nm (479 lb-ft) from 1,800 rpm.

Hızlanma (0–100 km/h [62 mph]): 4.0 s.

Yakıt tüketimi: 8.9 l/100 km (31.7 mpg imp).

CO2 emisyonu: 204 g/km.


 

Son Güncelleme : 14 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo