Yeni 2017 Honda CR-V Özellikleri ve Detayları (Amerika)

Ototeknikveri     14 Ekim 2016 01:26

Honda yeni beşinci nesil CR-V modelini paketinden çıkarttı. CR-V 20 yıldır Amerika’nın en çok satan SUV’si. Tamamen yeniden tasarlanan 2017 CR-V bu kış satışa çıkacak.

Yeni 2017 Honda CR-V Özellikleri ve Detayları (Amerika)
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Honda CR-V cesur stili, lüks iç kabini, ilk turboşarjlı motoru ve yeni teknolojileri ile kompakt SUV segmentinde standartları yukarıya çekecek. Amerikalılar 1997 yılından bu yana 4 milyon CR-V satın alarak modeli kıtanın en popüler SUV’si yaptılar. Honda Başkan Yardımcısı Jeff Conrad yeni CR-V için şunları söyledi: “Yeni Honda CR-V her açıdan çıtayı yükseltiyor, her zamankinden daha iyi performans, daha geniş alan ve daha lüks bir kabini yakıt tutumluluğu ile birlikte sunuyor. Müşteriler yeni CR-V’de gördükleri ve deneyimledikleri şeyleri çok sevecekler”.

 

Cesur ve sofistike yeni tasarım

Yeni CR-V keskin ön kısım tasarım bileşenleri, agresif stilli farları kanat şekilli LED gündüz sürüş ışıkları ve kaslı tamponları ile daha sert bir görünüm veriyor. Uzun kaput, daha uzun aks aralıkları, kısa arka sarkıntı ve ikili egzozlar yeni CR-V’ye daha sofistike ve atletik bir duruş kazandırıyor.

CR-V’nin yeni ön kısmı Honda LED farlar (Touring donnaım seviyesi), otomatik açılır-kapanır ön panjur, alüminyum 17 ya da 18 inç alaşım jantlar ve görüşü iyileştiren dar A sütunları ile dikkat çekiyor. Modeldeki bir kullanım kolaylığı da eller serbest şekilde ulaşılabilen elektrikli bagaj kapağı, kapak sensör vasıtasıyla basit bir ayak hareketi ile açılabiliyor. Otomatik uzun farlar, krom süslemeler, yağmur sensörlü cam siliciler, çatı rayları ve orijinal Honda aksesuarları estetik, kullanım kolaylığı ve fonksiyonelliği arttırıyor.

Yeni güç aktarım mekanizmaları ve şasi teknolojisi

2017 CR-V, EX ve daha üst donanım seviyelerinde CR-V’nin ilk turboşarjlı motoruna sahip olacak, güçlü ve tutumlu 1.5 litre DOHC direkt enjeksiyonlu, turboşarjlı, sıralı 4 silindirli motor 190 hp güç çıkışına sahip. CR-V’nin aerodinamik kaportasıyla birlikte, yeni turboşarjlı motor kompakt SUV sınıfında en yüksek EPA yakıt ekonomisi değerlerini veriyor. CR-V LX donanım seviyesi ise 2.4 litre DOHC direkt enjeksiyonlu i-VTEC motordan güç alıyor. Her iki motor da Honda G-Shift kontrol sistemiyle yumuşak geçişli ve sportif sürekli değişken (CVT) vitese sahip.

Yeni kaporta ve şasi tasarımı 2017 CR-V’ye kıvraklık ve sağlamlık kazandırıyor, kaliteyi arttırıyor, yerden yükseklik artıyor ve genel kullanım esnekliği gelişiyor. Ön MacPherson süspansiyon kolu ve arka çok bağlantılı süspansiyon, özel düşük sürtünmeli amortisörler ile geliyor. İki çekişli ve dört çekişli modeller aynı zamanda arka sabitleyici barlara sahip, bu sayede daha hızlı dönüşler ve daha düz viraj performansı elde ediliyor. İkili pinyon dişlisi ve değişken oranlı elektrikli direksiyon (EPS) CR-V’nin tatmin edici direksiyon hissine katkıda bulunuyor.

 

Daha lüks, geniş ve teknolojik olarak gelişmiş iç kabin

2017 CR-V iç kabin kalitesi, lüks özellikler ve kullanım kolaylığı anlamında kompakt SUV sınıfında çıtayı yükseltiyor. CR-V kabin genişliği ve arka bacak boşluğu bakımından sınıfında lider. Lüks materyaller, yeni yumuşak dokunuşlu kontrol paneli ve dekoratif dikişli koltuklar kabin kalitesini yükseltiyor. Renkli TFT sürücü arayüzü yeni tasarımı daha da estetik hale getiriyor.

CR-V sınıfının en yeni bağlanabilirlik özelliklerini ve teknolojilerini sunuyor. 7 inç dokunmatik ekran Android işletim sistemine sahip. Yeni Honda uydu navigasyon sistemi ise Garmin® ile birlikte geliştirilmiş. CR-V’nin Display Audio sistemi Apple CarPlay ve Android Auto platformları ile uyumlu, bu da müşterilere akıllı telefonlarını otomobille entegre etme imkanı veriyor. Örneğin GPS navigasyon akıllı telefon desteğiyle kullanılabiliyor ya da sesli komutla arama yapılabiliyor.

2017 Honda CR-V’de bazı yeni konfor ve kullanım kolaylığı özellikleri arasında uzaktan motoru çalıştırma, iki bölgeli klima kontrolleri, ısıtmalı yan aynalar, elektrikli park freni (EPB), arka USB şarj portları, 4 farklı otomatik ayarı bulunan ön yolcu koltuğu ve 8 ayarlı sürücü koltuğu, ön ve arka koltuklarda bel desteği ve ısıtma bulunuyor.

 

Gelişmiş güvenlik ve sürüş yardımı teknolojileri

2015 CR-V Honda Sensing güvenlik ve sürüş yardımı sistemleri paketiyle yılın SUV’si ödülünü almıştı. 2017 CR-V bunu daha da ileriye taşıyacak. Honda Sensing EX ve daha üst donanım seviyelerinde yani tüm CR-V’lerin yaklaşık %75’inde standart olarak sunulacak.

 

Honda Sensing paketinde kaza önleme freni (CMBS), ön çarpma uyarısı (FCW), yaya tespit özelliği, yoldan çıkma önleyici (RDM), şeritten ayrılma uyarısı (LDW), uyumlanabilir seyir kontrolü (ACC) ve şerit koruma asistanı bulunuyor. İlave yeni sürüş yardımı sistemleri ise kör nokta bilgilendirme (BSI), arka çapraz trafik monitörü (CTM) ve otomatik uzun farlar (HSS).

Honda’nın yeni nesil ACE™ mühendisliğinin kullanıldığı kaporta ile 2017 CR-V en yüksek çarpma güvenliği notlarını hedefliyor. Otomobilin özellikle Honda Sensing sayesinde elde edilen ön çarpma koruması ile NCAP, NHTSA ve IIHS testlerinden en yüksek güvenlik notlarını alması bekleniyor.

 

2017 Honda CR-V Kuzey Amerika’da üç fabrikada üretilecek; ABD’nin Ohio eyaletindeki East Liberty fabrikasında, Kanada’nın Ontario eyaletindeki Alliston fabrikasında ve ABD’Nin Indiana eyaletindeki Greensburg fabrikasında. Motorlar Ohio eyaletindeki Anna fabrikasında ve Ontaria Alliston’da, CVT vites ise Ohio’daki Russels Point’de üretilecek.

Son Güncelleme : 14 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo