2017 Kia Rio Sedan'ın habercisi K2 Görüntülendi

Ototeknikveri     15 Ekim 2016 02:56

Kia K2, Kia Rio’ya benzer bir Çin ve Rusya versiyonu. Piyasaya çıkışından önce otomobilin yeni fotoğrafları internete sızdı.

2017 Kia Rio Sedan'ın habercisi K2 Görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kia Rio geçen hafta Paris Otomobil Fuarı’nda sergilenmişti ancak burada sadece hathback versiyon gösterilmiş, sedan versiyon ortaya çıkartılmamıştı. Şimdilik bir sedan versiyon olup olmayacağı bile net bilinmiyor. 2017 Kia K2 özellikle Çin ve Rusya piyasalarını hedefleyen bir otomobil. Rio’yu temel alan modelin dış cephesi ve iç kabininden görüntüler stili ve başka bazı detaylarına ilişkin ipuçları veriyor. Ön kısımda önceki nesil ile benzer farlar görülüyor ancak kaplan burnu tipi ön panjurun biraz küçültüldüğü anlaşılıyor. Ön tamponun alt kısmında büyük değişiklik göze çarpıyor, yeni bir tasarımla agresif sis lambaları ve gündüz sürüş ışıkları en üste konulmuş. Kaput aynı ancak çamurluklarda artık logo yok.

Arkada ise öncelikle arka lambalarda yeni tasarım göze çarpıyor. Lambaların arasındaki kırmızı reflektör Kia Sportage modelini hatırlatıyor. Arka lambaların içerisinde L şekilli iki LED çizgi, yanlarında fren lambaları ve dipte dönüş sinyali ile geri vites lambası görülüyor. Arka tamponun orta bölümünde şu an plaka bulunuyor, yanlarında ise arka fren lambaları yer alıyor.

İç kabine baktığımızda da pek çok yenilik görüyoruz. Konsol boyunca parlak siyah bir şerit görüyoruz, bu şerit sürücü klima ızgarasının sağ kısmından başlayarak yolcunun klima ızgarasına kadar devam ediyor. Navigasyon sistemi Rio’daki gibi tablet görünümde değil ancak artık Android Auto ve Apple Carplay desteğine sahip. Navigasyonun altında yeni Kia Rio ile çok benzer klima kontrollerini görüyoruz. Koltuklar da Rio ile benzer ancak deri döşemeli. Aynı deri döşeme koltuklarla uyum sağlaması için kapı içlerinde de bulunuyor. Yeni K2’de büyük gelişmeler olduğu şüphesiz ve en azından iç kabinin Rio ile kıyaslanabilir hatta daha iyi oldunu söyleyebiliriz. 

Son Güncelleme : 15 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo